Pretraga

Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije

Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije

Tekst: BURO.

Velika kuća na periferiji, visoki plafoni i široke prostorije… Dom Eve Kaiser je ono što bismo lako mogli da nazovemo home goals. Sa mužem, troje dece i dva psa pre nekoliko godina preselila se iz grada Karlsruhe na sever Nemačke jer je slučajno, na odmoru, nabasala na svoju kuću iz snova.

Kuća, odnosno farma je već posedovala elemente koji su se Evi dopali, kao što je stari terrazzo pod, a neki su i poslužili kao inspiracija za paletu boja koje je koristila. Jer, ovaj enterijer je eskplozija boja i čak da zazirete od toga, ne možete da ne priznate da ovako odvažno kombinovanje mahom toplih, sunčanih nijansi poziva na optimizam i dobro raspoloženje. Iako sve deluje nehajno, Eva priznaje da je u ovom prostoru dugo razmišljala o svakom detalju i uklapanju nameštaja i detalja. Promišljanje se isplatilo budući da je postignuta estetska harmonija gde vizuelno nijedan detalj ne štrči, niti smeta.

Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 1)
Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 2)

Svaka prostorija okrečena je drugom bojom, koja je birana i po funkciji sobe, ali i po pozicioniranju, ali i ambijentu kakav je tu planiran. Kako Eva kaže u tim hrabrim odlukama najbolje je pratiti instinkt. Zapamtite prvu ideju koja vam padne na pamet i držite je na pameti dok sklapate mood board. Ona predlaže i pravljenje kolaža u bojama koje vas opsedaju, kao i poručivanje uzoraka boje i isprobavanje na zidovima sve dok vam srce ne kaže da je to ta prava nijansa.

Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 3)
Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 4)

Iako je udaljena od velikih gradova, ona i dalje prati trendove u uređenju enterijera, često komade poručuje online, a povremeno posećuje pijace i nije joj strano da se kući vrati sa gomilom vintage predmeta koji njenom domu daju karaketer. Naravno, tu su i dizajn komadi kojima nije mogla da odoli kao što su Flos “Snoopy” lampa u zelenoj boji, “Ekstrem” bordo fotelji norveške kompanije Varier i “Womb Chair” Knoll fotelja.

Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 5)
Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 6)

Eva vodi svoj mali brend detalja za kuću Lumikello, ali takođe je vrlo rada da pomogne svim enterijer entuzijastima, na svom profilu uredno taguje svaki predmet koji unese u kuću, a u highlight odelju čak možete pronaći šifre za sve farbe koje je koristila na zidovima. Ukoliko ste čekali znak koji će vas usmeriti da napokon svoj život začinite bojama, možda je to baš ovaj?

Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 7)
Ovaj enterijer budi energiju - prepišite kolorne kombinacije (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor