Pretraga

Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo

Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo

Tekst: BURO.

Iwona Frederika Gach živi u stanu koji je vrlo oseben i drugačiji od onoga što smo navikli da viđamo na Instagramu. Zapravo, ona je u uređenje tog prostora uložila mnogo vremena i novca, kako bi kreirala autentičan enterijer u kome se oseća dobro. Strpljenje je glavni sastojak, a to je upravo ono što mnogima od nas nedostaje kada osmišljavamo svoje stanove. Iwona je laganim tempom dodavala i oduzimala elemente sve dok nije dobila jedinstvenu kombinaciju koja nas je ostavila bez daha.

Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 1)
Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 2)

Tokom pandemije i karantina se ozbiljnije posvetila dokumentovanju scena iz njenog doma, ova kustoskinja na storijima priča svoju priču o pronalaženo retkih dizajn komada, kao i onima koji postaju sve bolji kako prolazi vreme. Pored teorijskih saveta, ona nudi i opciju kupovine second-hand komada iz njene online radnje. Komade i za svoj stan i za prodaju pronalazi kod malih trgovaca antikvitetima, lokalnih preprodavaca i na sajtovima specijalizovanim za stari nameštaj.

Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 3)
Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 4)
Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 5)

U dnevnoj sobi dominira velika sofa u boji kafe, okružena biljkama i umetničkim delima. Kombinovala je nekoliko prirodnih materijala u paleti neutralnih tonova, do krem do braon  što za rezultat ima koloritno izbalansiran prostor, koji pažnju pleni dinamikom tekstura. Sve je dodatno akcentovano malim skulpturama koje dodaju vajb ekskluzivne umetničke galerije.

Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 6)
Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 7)
Ovaj enterijer je kombinacija stana i galerije i platili bismo ulaznicu da ga obiđemo (фото 8)

Kako nameštaj koji Iwona bira spada u suvu klasiku, sve odiše vanvremenskom elegancijom, a poštovala je i pravilo o oslobađanju viška stvari, pa je lako sagledati svaki komad pojedinačno i uživati u promišljenim formama koje su ovde u centru pažnje. Najbolje od svega jeste činjenica da u highlight odeljku profila “Available” možete pronaći predmete koji su na stanju i čekaju novog vlasnika. Krenite sa građenjem sopstvene umetničke kolekcije u vlastitom stanu već danas.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor