Pretraga

Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju

Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju

Tekst: BURO.

Posle tri meseca traganja za savršenom sofom za svoj stan u Najrobiju, Ulrich “Uli” Jänen i Judith Odhanjo odlučili su da stvari preuzmu u svoje ruke i da sami naprave komad baš po svom ukusu, a njihova vizija je bila da u dnevnoj sobi dominira niska sofa u jarkoj boji koja bi bila idealna za trenutke odmora. Par se u Najrobi preselio iz Frankfurta prošlog januara i pred njima je bila misija da novi stan u novoj državi opreme i učine ga domom za sebe. Kako su prethodni stan uredili u Bauhaus stilu sa dosta boja, bio je izazov klasičan kenijski enterijer u tamnim nijansama drveta prilagoditi sopstvenom ukusu i stilu.

Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 1)
Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 2)
Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 3)
Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 4)

 

Upravo je sofa bila polazna tačka. Nacrtali su komad nameštaja koji je jednostavno postolje od drveta i na njemu se nalaze šest velikih jastuka presvučenih u pliš u boji pistaća koji se po potrebi mogu skinuti kada nastupe velike vrućine.

 

Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 5)
Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 6)

 

Vrlo brzo su njihovi prijatelji počeli da komentarišu koliko im se dopada sofa i par se bacio na dalje dizajniranje: sami su napravili fotelje, stolice, stočiće pa čak i umetnine koje krase zidove u njihovoj novoj kući. Najveći deo su napravili sami, a kod komplikovanijih komada potražili su pomoć lokalnih zanatlija koji su izveli njihove ideje.

 

Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 7)
Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 8)

 

Sada je njihova dnevna soba kompletno završena, trenutno rade na uređenju garaže i trema, ali kako se njihov lični projekat bližio kraju tako je DIY nenadano prerasla u posao. Osnovali su Achuli Designs i sada dizajniraju nameštaj za klijente, a dostavu vrše u celom svetu. Cene se kreću od 200 dolara koliko su stočići, a oni najviše vole da svakom sledećem komadu daju neki twist u saradnji sa klijentom. Ulrich i Judith se prema proizvodnji nameštaja odnose kao prema grani umetnosti i neguju pristup koji podrazumeva male serije. Uronite u njihov inspirativni šareni svet!

 

Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 9)
Ovaj par je napravio većinu nameštaja u svom stanu u Najrobiju (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor