Pretraga

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled!

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Igor Prušac

Ukoliko vam je potrebna injekcija optimizma i dobrog raspoloženja onda je ovaj enterijer za vas! Radi se o stanu u Beogradu iza čijeg uređenja stoji biro Pujo. Oni su bili inspirisani organskim formama i Mid Century Modern stilom u kombinaciji veselim bojama i printovima. Kao rezultat je tu prostor koji prosto mami na osmeh, ukućani kada zatvore vrata iza sebe, iza ostavljaju sivu svakodnevnicu i ulaze u stan koji kao da poručuje „biće sve u redu“.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 1)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 2)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 3)

Jasno se vidi da arhitekte biroa Pujo vole kada dobiju priliku da istažuju, da isprobaju nešto novo i drugačije. Polazna tačka prilikom dizajniranja ovog stana su boje, pa su kreirali laganu, nežnu i opojnu unutrašnjost. Kolorit i način primene boja daje originalnost celom dizajnu.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 4)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 5)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 6)

Obilje plavičasto zelenih nijansi stvorila je zaista moderan i jedinstven enterijer prebacujući nas u južne zemlje ispunjavajući vazduh mirisom prirode i čineći ovaj prostor privlačnim. Kombinovanjem tirkiznih tonova, boje lososa i dezena prirodnog beljenog drveta dobijena je skladna koloritna kompozicija koja pruža egzotičnu atmosferu. Hladne i tople nijanse u kombinaciji daju balans, ali i podižu energiju.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 7)

U prostoru dominiraju lukovi kakvi su se od davnina koristili, pre svega zbog nosivosti velikih masa, a potom zbog estetike. Lučnim i amorfnim oblicima se “vaja” prostor tako što forme teku jedna iz druge i time se postiže efekat kontinuiteta i omekšavaju se rigidni ravni potezi. Iz dnevne sobe se kroz dva koloritna portala prolazi u različite dimenzije. Sa jedne strane tu je prolaz ka radnom prostoru gde preovladavaju lučni elementi i time povezuju prostorije svojom jednostavnom formom koja teče kroz ceo stan. Naspram njega se nalazi hodnik koji vodi ka zoni za spavanje.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 8)

Ipak, srce ovog stana jeste dnevna soba povezana sa kuhinjom, gde je prava vizuelna žurka! Deo za sedenje je obojen bojama iz neutralne palete, a sve je podređeno udobnosti i opuštajućoj atmosferi, dok je nasuprot sofe šank koji se nastavlja u deo za ručavanje, on je kompletno „obučen“ u terrazzo print, a isti print se ponavlja u kuhinji na zidovima gde je ukombinovan sa nežno roze bojom i plavom kakva se prostire kroz čitav stan. Uz zlatne detalje od mesinga ovaj deo deluje i još elegantnije.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 9)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 10)

Fluidno, nenametljivo i ženstveno su odrednice ovog prostora, a jedina prostorija u kojoj vladaju ravne linije jeste walk in ormar u kome staklena vrata daju kompletnu preglednost sadržaja polica. A kako bi se povezao sa ostatkom enterijera tu su velike kružne ručke na vratima ormara. I time se zatvara savršen krug.

Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 11)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 12)
Ovaj razigrani stan u Beogradu nas je osvojio na prvi pogled! (фото 13)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor