Pretraga

Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika

Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika

Tekst: BURO.

Šta nas je osvojilo na prvu? Puno prirodnog svetla, zidovi u kupatilu i kuhinja iz snova. Ovaj stan u Njujorku predstavlja jedan dozirano razigrani enterijer koji spaja dramatično sa jednostavnim i u krajnjem zbiru izgleda sjajno.

Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika (фото 1)
Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika (фото 2)

Nalazi se u samom srcu grada i zapravo spaja dve stambene jedinice u jednu. Inspirisan je funkcionalnim pregradama, te se dizajn fokusira na efikasnu i veoma prilagodljivu upotrebu prostora. Tu su široka rešenja za skladištenje i džepna vrata koja omogućavaju lako kretanje. Moderan i živopisan nameštaj nadograđuje funkcionalnost, čime se postiže savršeno izbalansirana harmonija enterijera. Kupatila su priča za sebe! Mozaik pločice su poreklom iz Italije, a na zidu možemo videti jedno pravo umetničko delo.

Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika (фото 3)
Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika (фото 4)

Eksplozija boja nije nešto što je jedinstveno njujorškim enterijerima, ali u ovoj izvedbi izgleda besprekorno. Iako prednjače neutralni tonovi, dopadaju nam se izleti u nežnu ružičastu u predelu kuhinje i  i plavu nijansu dominantnu u spavaćoj sobi. Za sve je bio zadužen studio Le Whit, a ako uzmemo u obzir da su vlasnici stana Christina Wang, umetnica i dizajnerka aksesoara sa suprugom, verujemo da su dogovori između njih tekli bez većih nesporazuma.

Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika (фото 5)
Ovaj stan u Njujorku je oličenje ultimativnog šika (фото 6)

Kvart Čelsija gde se stan nalazi ima bogatu arhitektonsku istoriju stila Art Moderne i Art Deco-a, tako da su vlasnici dozvolili i da taj apsekt utiče na detalje enterijera. Prema našem mišljenju, napravili su pravi izbor, jer ovaj stan je pokazna vežba na temu ultimativnog šika.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor