Pretraga

Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta

Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta

Tekst: BURO.

Život usred urbane oaze, ali u stilu ljupkog seoskog imanja? Pa, ako bi moglo bilo bi zaista sjajno. Pri tom, za ovu misiju vam ne trebaju prostrana vila i dvorište: dovoljno je malo razmišljanja pri uređenju što nam dokazuje porodični stan ilustratorke i dizajnerke Zoé de Las Cases u Parizu. Zoé, njen muž Benjamin i dvoje dece zaista imaju i vikendicu u unutrašnjosti Francuske u kojoj provode dosta vremena, ali ako biste ovog trenutka ušli na njen Instagram profil teško da biste na prvi pogled mogli da odredite koje scene su uslikane u kući u Normandji, a koje u ovom stanu u potkrovlju.

Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 1)

Stan su pronašli u malim oglasima u kompletno drugačijem stanju nego što sada izgleda. Kada su pronašli stan u samom centru Pariza na vrhu istorijske zgrade sa terasom duž celog prostora sa koje puca pogled na čuvene pariske krovove, bili su uvereni da bi trebalo da se bace na misiju totalnog renoviranja. Posle šest meseci rada, to je postao porodični dom koji izgleda sjajno! Ovde je postignut Sveti gral kada je u pitanju dizajn enterijera – savršen balans između užurbanog pariskog života i mira kakav je karakterističan za unutrašnjost.

Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 2)
Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 3)

Ako se pitate kako su dve porodične nekretine toliko slične, odgovor leži u tome što su Zoé i Benjamin istovremeno kupili i ovaj stan i kuću i paralelno ih renovirali i opremali. Četiri dana nedeljno su pratili radove u stanu u Parizu, a zatim su tri dana provodili u Normandiji opremajući seosku kuću. Budući da su troškovi bili dupli, kombinovali su na čemu će štedeti, a u šta će uložiti, tako da u obe kuće postoje interesantni vintage komadi koje su pronašli na pijacama starih stvari i na garažnim rasprodajama.

Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 4)
Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 5)

Bela boja je osnova, i te boje su plafon, zidovi i podovi. Budući da su u okviru istog prostora kuhinja, trpezarija i dnevna i soba, Zoé tu nije preterivala sa ostalim bojama, kuhinjski ormarići su mint boje, retro Smeg frižider je krem. Ono što tu daje karakter i „vuče“ ka seoskom životu jesu stolovi od rustičnog drveta, trpezarijski i onaj u dnevnom boravku, uz vaze ispunjene poljskim cvećem, korpe od pruća i lampe od kanapa sve to zaista izgleda kao idilična pastoralna scena.

Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 6)
Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 7)

Glavna spavaća soba se sa jedne strane otvara ka terasi dok je sa druge strane zid u kombinaciji stakla i čelika koji dopušta da kupanje u samostojećoj kadi bude i „okupano“ svetlom koga u ovom stanu ima na pretek zahvaljujući velikim staklenim vratima umesto prozora, kao i onim krovnim. Tu je i mnoštvo retro botaničkih printova na zidovima, kao i starinsksih bočica i svećnjaka kao ukras. Uz dugačku terasu koja je ispunjena jastučićima na pruge i raznovrsnim rastinjem ovo predstavlja pravi biser u centralnom Parizu i savršenu inspiraciju za sve one koji bi više želeli da se povežu sa prirodom i tim konceptom sporog života, a još uvek nemaju uslove da se presele u unutrašnjost zemlje.

Ovaj stan u Parizu uređen je nalik na seosku kuću i dokazuje da je moguće dobiti najbolje od ta dva sveta (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor