Pretraga

Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu

Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu

Tekst: BURO.

U glavama kreativaca konstantno se vrzmaju ideje, prave planovi i planiraju veći od prethodnih koraka. Jaime Hayon, industrijski i dizajner enterijera, uperio je svoju stvaralačku energiju u Valensiju i stan koji je pretvorio u umetničku rezidenciju.

Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu (фото 1)
Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu (фото 2)

Sve se desilo sasvim slučajno, a ta spontanost se gotovo može očitati u ovom enterijeru. Stan se nalazi u zgradi koja datira iz 1920. a Jaime se trudio da zadrži što više originalnih detalja, poput popločanih podova. Nije se požurivao, tako da je proces renoviranja potrajao pune dve godine. Čini se, taman onoliko vremena koliko je bilo dovoljno da ovaj prostor postane miks minimalizma, retro prizvuka i svedenih ali upečatljivih detalja. Smenjuju se vintage sa ručno izrađenim komadima nameštaja, pa sve do dizajna koji potpisuje sam Jaime. Inspirativne reference su prilično čitke - Valensija, njegova arhitektura, energija mora i svetlost ovog grada.

Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu (фото 3)
Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu (фото 4)

Dizajner je ovom projektu pristupio potpuno samostalno, od pronalaženja komada sa second hand tržišta do obnavljanja i vraćanja u život naizgled propalog nameštaja. Kada je sve bilo gotovo, Jaime se zapitao šta da uradi sa tim prostorom. Imao je ideju da inspiriše ljude da dođu u Valensiju, uživaju u gradu, kreiraju i priključe se kreativnoj zajednici koja se tamo nalazi. Yves Drieghe, pored kuvara i autora, bio je prvi gost i napravio fenomenalne fotografije stana.

Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu (фото 5)
Ovaj stan u Valensiji je pretvoren u umetničku rezidenciju i želimo ulaznicu (фото 6)

Jedini način da rezervišete smeštaj je putem hayonguesthome profila, a zainteresovanost, očekivano, ubrzano raste. Žurimo po svoj termin!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor