Pretraga

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Monika Pavlović

Prostoria je jedan od onih brendova koji je tokom godina svog postojanja stekao prave fanove (kriva!) koji obožavaju dizajn koji je minimalan, ali savršeno odražava duh vremena i još bolje se uklapa u najrazličitije stilove enterijera. Godinama su prisutni na našem tržištu i iako mi se jako dopadao njihov prvi salon, sada sam apsolutno zaljubljena u apdejtovani verziju koja se nalazi u novom poslovnom-stambenom kompleksu Square 43 i prostire se na 250 kvadratnih metara!

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 1)
TINKER FOTELJA I STRAIN STOČIĆI
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 2)
ABSENT GARNITURA
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 3)
SEAM SOFA
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 4)
RHOMB STO I RHOMB STOLICE

Ono što je fantastično u ovom pravouganom prostoru bez pregradnih zidova, jeste činjenica da je većina spoljašnjih zidova od stakla, tako da se izloženi modeli kupaju u prirodnom svetlu koje naglašava kvalitet štofova, kao i besprekornu izradu po kojoj su Prostoria komadi čuveni. U salonu je izložena većina modela iz kolekcije: od sofa do garniture na razvlačenje, naslonjača, stolica, stolova, do outdoor kolekcije. Ukoliko se iole zanimate za dizajn sigurno umete da nabrojite nekoliko modela, a još su veće šanse da su neki od njih upisani na vašu wishlistu, ili već žive u vašem domu. Jer iako se radi o relativno mladoj kompaniji (sledeće godine proslaviće prvu deceniju poslovanja), oni već u svom portfoliju imaju nove ikone kao što je fotelja "Polygon", ili sofa "Revolve".

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 5)


funkcionalnost i odličan dizajn uz vrhunski kvalitet su ono što odlikuje prostoria komade

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 6)
SEAM SOFA
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 7)
STRAIN STOČIĆI
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 8)
MONK FOTELJA

Epiteti koji su na snazi kada se opisuju komadi sa potpisom Prostoria jesu udobnost, kvalitet, inovacija i funkcionalnost. Sve to, uz insistiranje na pravim vrednostima bez kompromisa pri izboru materijala i izradi, učinilo je da postanu prepoznatljivi na globalnom nivou, a dovoljno je reći da se njihov nameštaj prodaje u 890 salona u 60 zemalja širom sveta. Oni su uspeli u teško zamislivoj misiji, da kao jedan od brendova iz našeg regiona suvereno konkurišu najpozatijim italijanskim, skandinavskim i nemačkim brendovima nameštaja.

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 9)
AVET STOČIĆ
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 10)
COMBINE SOFA
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 11)
3ANGLE FOTELJA


mnogi od prostoria komada nalaze se u enterijerima širom sveta

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 12)
POLYGON FOTELJA

Otkrivanje njihovih modela (i široke palete materijala u kojima se mogu izraditi) predstavlja pravo uživanje u novom beogradskom prostoru. Kreirane su male dizajn celine koje pokazuju koliko je Prostoria nameštaj zahvalan za kombinovanje i koliko zapravo linije tih komada mogu da oplemene prostor. Kako bi nameštaju prepustili glavnu reč, ostatak je veoma sveden, postoji jedan dugačak betonski zid i metalni paravan. A tu je i prava poslastica – svetleći zid, gde su izložene stolice iz Prostoria programa.

U opuštenoj atmosferi, uz šoljicu kafe, možete zagledati i isprobati stolice i fotelje koje se, između ostalog nalaze, u Starbucksu u Milanu, u hotelu Dubrovnik Palace u Dubrovniku, na aerodromu Plotov u Rostovu na Donu, kao i u Microsoft kancelarijama širom sveta.

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 13)
ABSENT GARNITURA, SEAM SOFA, TRIFIDAE FOTELJA SA TABUREOM I UP LIFT FOTELJA
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 14)
OBLIQUE FOTELJA
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 15)
STRAIN FOTELJA
Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 16)

Novi prostor nije jedina novost iz kompanije Prostoria, naime oni su cele godine uprkos pandemiji vredno radili i stvarali, tako da su lansirali i neke nove komade koji su rezultat godina promišljanja i projektovanja. Tako se i u beogradskom salonu našla fotelja „Kontrapunkt“ dizajn dua Neisako, koja se lako može tranformisati u ležaljku. Dizajneri i razvojini tim uspeo je u misiji da ovaj model kreiraju kao vizuelno nenametljiv predmet kompaktnih proporcija za razliku od sličnih proizvoda u tipologiji kućnih ležaljki koje su obično glomazne. Razvoj „Kontrapunkt“ fotelje trajao je dve godine, jer iako deluje jednostavno, vrlo je tehnički napredna. Udobnost, do koje Prostorija itekako drži, postignuta je ergonomskim oblikom, elastičnošću konstruktivnih materijala i korišćenjem različitih verzija tapacirane navlake (dostupna je u koži u platnu). Ovo je savršena fotelja koji će ulepšati svaki prostor, a istovremeno će obezbediti vrhunsku udobnost kakvoj svi težimo ovih dana.

Ove jeseni otvoren je novi Prostoria showroom na Novom Beogradu, evo šta sve tamo možete pronaći (фото 17)
KONTRAPUNK FOTELJA

U ovoj situaciji dok smo okrenuti domu i svakodnevnici koja se ponekad ponavlja poput Dana Mrmota, moj savet je da svratite do ovog novootvorenog salona kako bi se odvažili na nove, drugačije i smele dizajn igre. Nadahnuće i inspiracija u ovom slučaju stižu kao zagarantovani paket. Uživajte!

Sve informacije vezane za Prostoria nameštaj možete pronaći na zvaničnom sajtu Salon se nalazi u Beogradu u Bulevaru Milutina Milankovića 1j

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor