Pretraga

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera

Tekst: BURO.

Zaista je malo stvari bolje od onog osećaja kada se sklupčate kod kuće uz coffee table knjigu koja vam je tek stigla. Da, i Instagram i Pinterest su sjajan način da se inspirišete i vidite novosti u svetu enterijera, ali ima nešto zbilja čarobno i umirujuće u knjizi koja je ispunjena slikama enterijera, savetima za dekoraciju i prelepim pričama. Zato smo vam pripremili mali pregled novih knjiga koje su tek izašle, a u čijem fokusu je dizajn. Tu su knjige poznatih dizajnera kao što su Beata Heuman i Amber Lewis, ali i omiljenih blogera i instagramera kao što su Lisa Dawson i Frida Ramstedt. Proveli smo dosta vremena kod kuće u proteklom periodu i svi ovi naslovi su kao poručeni da osmislite i kreirate svoj dom iz snova. Uživajte!

OASIS: MODERN DESERT HOME, IO TILLETT WRIGHT

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera (фото 1)

Kreativce goli pejzaži pustinje privlače magičnom silom, oni su vrlo inspirisani ekstremnim uslovima života što dokazuju kuće koje grade na obodima pustinja. U knjizi „Oasis“ umetnik iO Tillett Wright zabeležio je kako taj život izgleda, a naglasak je na jednostavnosti, lepoti i konekciji sa prirodom. Tu su kuće u klasičnom stilu kakve je kuća Georgie O’Keefe u Novom Meksiku, ali i moderne kao što je solarna kuća Michaela Barndarda u Marfi. Fotograf Casey Dunn odgovoran je za slike, sve zajedno će vas transportovati do tih opuštajućih mesta gde je sve podređeno stvaranju balansa, a stil i funkcija nisu suprostavljeni, naprotiv.

MADE FOR LIVING, AMBER LEWIS

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera (фото 2)

Dizajaniranje atmsfere u prostoriji je zapravo dekor igra. Što više miksujete elemente, jastuke, dekorativne predmete, printove i rasvetu, to će sve delovati prijatnije. Ključ je da pogodite meru koja je vama taman. Amber Lewis je poznata po svom eklektičnom pristupu dizajnu i ona je odlučila da kroz svoju novu knjigu pomogne svima da nauče kako se uklapaju elementi u enterijeru. Tu su saveti za sve: od toga kako izabrati pravu nijansu za zidove, preko uklapanja uzoraka, do inovativnih ideja. Amber će vam pomoći da dizajnirate lep dom koji je namenjen svakodnevnom korišćenju.

RESOURCEFUL LIVING, LISA DAWSON

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera (фото 3)

Često se pokaže da renoviranje doma pored visoke cene stiže i sa velikom količinom otpada. Zbog toga je blogerka Lisa Dawson napisala knjigu u kojoj predlaže kako da dekorišemo dom predmetima koje već posedujemo, ali i kako da kupujemo vintage komade i to kroz opsežan vodič za kupovinu već korišćenih stvari. Lisa je odlučila da sa svetom ponudi zabavne i kreativne načine kako da vaš prostor izgleda trendi, ali sve to kroz prizmu održivosti.

THE INTERIOR DESIGN HANDBOOK, FRIDA RAMSTEDT

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera (фото 4)

Frida Ramstedt je osnivačica Trendenser-a jednog od najpopularnijih skandinavskih blogova o dizajnu. Ona veruje da je bitnije da razmišljamo o tome kako dekorišemo dom, od fokusiranja na same predmete koje unosimo u prostor. Danas znamo mnogo o trendovima, nameštaju, detaljima, a Frida kroz ovu knjigu poziva čitaoce da se posvete bazičnim principima koji stoje iza enterijera i dekoracije – šta zapravo izgleda dobro i zašto to uopšte izgleda dobro. „The Interior Design Handbook“ donosi pravila ukratko, od toga šta su zlatni presek i Fibonačijeva spirala, preko tačne velične stočića za kafu u odnosu na veličinu sofe, do visine na kojoj bi trebalo da se nalazi rasveta.

ARTISTS IN RESIDENCE, MELISSA WYSE

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera (фото 5)

Ova knjiga će vas odvesti u neke od najzanimljivije i najinspirativnije uređenih domova ikada. Za 17 umetnika koji su obuhvaćeni u knjizi dom nije samo mesto gde jedu i spavaju, oni su transformisali obične prostore u dinamičke refleksije njihovih strasti. Kroz ove stranice ćete bolje upoznati i razumeti svoje omiljene umetnike, a možda ćete pronaći i nove miljenike. Radi se o fascinantnom miksu istorije umetnosti, dizajna enterijera i putovanja.

EVERY ROOM SHOULD SING, BEATA HEUMAN

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera (фото 6)

Šveđanka koja živi i radi u Londonu Beata Heuman je svoj dizajn studio osnovala 2013. godine, a brzo je stekla svoju publiku i obožavaoce njenih kolornih enterijer rešenja. Pored dizajniranja prostora Beata radi na razvijanju sopstvene kolekcije nameštaja i detalja. Ova knjiga je njen prvenac, a svako od poglavlja istražuje po jedan dizajn princip. Svi saveti potkrepljeni su predivnim slikama enterijera koje je ona osmislila, očekujte veselu paletu boja, spajanje kontrasta i vrlo odvažnu uporebu upadljivih dezena i tekstura. Tu su još i originalne skice i grafički detalji. Ukoliko volite boje, ovo je naslov koji se ne propušta.

EVERYHING: A MAXIMALIST STYLE GUIDE, ABIGAIL AHERN

Ove knjige ćete obožavati, predstavljamo vam najbolje nove naslove o dizajnu enterijera (фото 7)

Već je i pticama na grani jasno da se stil uređenja enterijera koji podrazumeva ozbiljno preterivanj vratio u velikom stilu. Maksimalizam je totalni opozit nekada popularnom rasterećenom skandi stilu. Abigail Ahern nas kroz svoju novu knjigu vodi kroz ovu promenu koja je nastala iz potrebe za samoekspresijom i optimizmom. Kroz pogavlja ona poziva čitaoce na kršenje „pravila“ dizajna, brze odluke i najvažnije, ona ih izaziva da se zabave. Maksimalizam nam dozvoljava da „uskočimo“ u paletu iz svake dekade i svakog stila kako bismo kreirali prostor koji nam budi emocije i koji zapravo ne želimo nikada da napustimo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor