Pretraga

Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima

Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima

Tekst: Jelena Karakaš

Povremeno me obuzme napad impulsivan kupovine i onda stradaju sajtovi high street radnji i to nekako uvek više home nego fashion sekcija. Naravno, posle slede neizbežna „šta mi je to trebalo“, „gde ovo da stavim“ pitanja o smislu i postojanju. Da, super je povremeno uhvatiti aktuelan trend po pristupačnoj ceni, ali uvek je još bolje i malo promisliti. Idealno? Napraviti balans između onih komada koji deluju kao da su u svakom domu sada i onih koji nekako su „skroz vaši“, znate već oni koji vas raduju kao prvog dana. Srećom, trenutno u stanu vodi baš ta ekipa. Ključne reči koje tražite je autentično, custom made, lokalno i limitirano. I nije bitno da li se radi o detalju ili većem komadu nameštaja, princip je isti. Kad vam srce zaigra - to je to. Naravno, to je misija koja zahteva i malo više truda od add to cart igrice na rasprostranjenim sajtovima. Morate motriti, čekati i reagovati u pravom trenutku. Zato danas skrećem pažnju na tri serije šoljica koje se još nisu dogodile. Kako? Upravo tako, čekamo refill. Budimo strpljivi.

JEFIMIJA x NINA

Jefimija Ceramics je pri kreiranju ovih šoljica snagu udružila sa umetnicom Ninom Milivojević. Od ideje i prve probe do prvog gotovog komada prošlo je godinu dana, ali pokazalo se da dobre stvari vredi čekati. Jefimija Cermics je odgovorna za porcelanske šoljice zapremine 300ml, a Nina je svaku ručno oslikala. I to motivima i svog dnevnika! Što znači da je svaka šoljica unikat. Prvi drop je planuo pred praznike, a novi smo upravo dočekali. Budite brzi!

Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 1)
Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 2)
Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 3)


MALI IV DESIGN

Ivana Popović je jedna od naših omiljenih online devojaka, a kako godine prolaze ona se menja, raste i uči. Tako je da odlučila da pređe u freelance vode i posveti se sopstvenim projektima, a u prošloj godini obradovala nas je super limitiranim serijama sa njenim dizajnom. Očekivano, ove šoljice se rasprodaju kako se pojave na njenom Instagram profilu. Ivana ih radi u naletima, a najčešće su njeni motivi inspirisani aktuelnom sezonom. Praite pažljivo.

Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 4)
Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 5)
Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 6)


BURA BONACA x SHIMMPO

Jelena koja stoji iza koncepta Bura Bonaca vas se upravo na ovim stranama skoro predstavila, a od kad se odvažila da javno stupi u svoju kreativnu avanturu menja, dodaje i prekraja. Krajem prošle godine se tako udružila sa crnogorskim keramičkim studijem Shimmpo, radi se o malom timu koji predvodi Bogdan Darmanović. Pilot projekat nam je dao „morske šoljice“ koje na sebi nose oslikane motive očigledno inspirisane talasima. Za sada je lansirana samo jedna serija koju su najsrećniji zgrabili na bazaru koji se krajem godine održao u Silosima. Sledeća serija je najavljena baš za ovaj period, tako da, brzi prsti su u igri.

Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 7)
Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 8)
Ove šoljice domaćih kreativaca svi želimo u svojim kredencima (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor