Pretraga

Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani

Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani

Tekst: BURO.

Jesen je zaista vreme kada se okrećemo nekim nežnijim epizodama, poslednje tople dane koristimo za brzinsko krečenje i dovođenje doma u savršen red pred one dane kad ćemo samo biti ispod ćebenceta pogleda prikovanog na seriju (kad smo kod toga, pripremili smo vam pregled novih za oktobar). Zato nas je pogodilo u najtanija osećanja kad smo pronašli tekstilne skulpture koje izrađuje umetnik Sergio Roger iz Barselone.

Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 1)
Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 2)

On se odlučio da reinpretira klasične skulpture, ali je umesto kamena i mermera koristio delikatne tkanine, kao što je lan. Kako već godinama inspiraciju pronalazi u antičkoj umetnosti, odnosno u tadašnjoj viziji lepote, odlučio se da stvori skulpture koje propituju sve ono što očekujemo od njih.

Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 3)
Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 4)

Svaka njegova kreacija je jedinstvena, a za izradu koristi ostatke starih materijala. Pomno bira tekstil koji će koristiti i najčešće materijal pronalazi u antikvarnicama, bira staru pamučnu i lanenu posteljinu, kao i pliš. Još od diplomiranja na berlinskoj akademiji primenjenih umetnosti 2010. godine istražuje različite forme, za šta je nagrađen brojnim nagradama među kojima se ističe Generation 09-Caja Madrid Art nagrada, kao i školarina za Meisterschülerpreis des Presidenten.

Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 5)
Ove skupture su izrađene od tekstila - mi smo očarani (фото 6)

On je nove skulpture predstavio u okviru milanskog sajma nameštaja i to u galeriji Rossana Orlandi, a zatim su ova dela nastavila svoj život. Predstavljena su i u okviru Art Basel manifestacije, a čekamo informacije gde će sledeće biti izložene.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor