Pretraga

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru!

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru!

Tekst: Jelena Karakaš

Ukoliko ste u zaletu prolećnog sređivanja, sigurno je ste se u okviru te misije dotakli i doma. Neka digne ruku ko još ovog trenutka želi da zameni sofu, ili najmanje tepih? Među nama je dosta i onih koji bi olupali kupatilo i kuhinju i počeli sve od početka. Ipak, zastanite na trenutak, jer ponekad je dovoljna i mala promena koja će vam pomeriti fokus gledanja i inspirisati vas da bolje razmislite o svemu i da taktično pristupite svim budućim rokadama. Ako se do sada niste upoznali sa ponudom domaćeg brenda Gir vreme je da to učinite. Da, radi se o kolekciji iza koje stoji poznati concept shop nameštaja na Novom Beogradu, a oni pored novih kolekcija svetskih brendova nude i dizajn domaćih i evropskih dizajnera i arhitekata. Ti komadi se izrađuju u Srbiji, od kvalitetnih materijala, a odlikuje ih vrlo precizan i specifičan dizajn koji će svaki prostor podići na viši nivo.

Balloon Parade

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 1)
Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 2)

Svi volimo dekorativne predmete, ali ono što želimo jeste da oni budu drugačiji i pametno dizajnirani. Ukoliko se slažete sa nama neizostavno morate da otkrijete mini kolekciju “Balloon Parade” koju je za Gir kreirao Bratislav Milenković. Radi se o 3 predmeta inspirisana balonima za letenje, napravljeni su kvalitetnog drveta jasena, dok su detalji ručno obojeni. Svaki “balon” je različit, a zapravo najbolje funkcionišu kao celina. Ovi razigrani ukrasi prosto mame da pronađete istaknuto mesto za njih u svom domu.

Brida

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 3)
Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 4)

Grupa studio je za Gir kreirala stolicu “Brida” koja je skoro momentalno osvojila simpatije dizajn javnosti. Radi se o modelu koji kombinuje modernu tehnologiju obradu drveta i zanatsko umeće. U kolekciji su stolice sa i bez naslona za ruke, u nekoliko odabranih nijansi, što omogućava kupcima da odaberu baš ono što se svaršeno uklapa u njihov prostor. Naš izbor? Vrlo lako, zaljubljeni smo u varijantu u nežno-ružičastoj boji!

Oblo

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 5)
Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 6)

Čiviluk je nešto što nije naša omiljena kupovina, a obično smo vođeni samo funkcijom. Ipak, Gir nam je obezbedio sjajno rešenje koje dodaje i estetiku u tu jednačinu. Studio iz Španije La Mamba stoji iza dizajna "Oblo" zakačaljki koje poseduju jak vizuelni izraz i impresivnu završnu obradu. Mekoća samog oblika ofingera, obezbeđuje da "Oblo" bude nežan prema vašoj odeći. Možete kreirati poseban grafički prikaz na zidu, tako što ćete montirati samo jedan, nekoliko u nizu ili neki poseban oblik.

Pendulum

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 7)
Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 8)
Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 9)

Stono ogledalo “Pendulum” je još jedan dizajn komad iza koga stoji studio La Mamba. Oni su se inspirisali klatnom i njegovim kretanjem. Zbog toga su poželeli da se poigraju sa predmetom koji je u svakodnevnoj upotrebi kao što je ogledalo i da izazovu da posmatramo sve izbliza i sa daljine. Mermerno postolje daje stabilnost, dok malena elegantna ručka daje mogućnost zoom-a. Ono što je neosporno, jeste da se radi o vrlo kul i elegatnom detalju za dom.

Lasta

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 10)

Mini kolekciju drvenih polica za Gir je osmislio studio Etar iza kog stoje umetnici Emilija Radojičić i Mario Kolarić. Njihov umetnički background dao im je mogućnost da dodatno istraže mogućnosti produkt i dizajna enterijera. Tokom eksperimentisanja na tom polju često su koristili drvene štapiće, slične linijama na papiru, što ih je inspirisalo da ih upotrebe kao sastavni deo predmeta u 3D svetu. Oni su dizajnirali “Lasta” police koje odlukuje ovalna forma i igra sa praznim prozorom. Ideja je bila da ponude komad koji je lagan, skoro proziran, a istovremeno vrlo stabilan. Ne možemo da zamislimo stil uređenja enterijera u koji se “Lasta” neće uklopiti.

Trifora

Ovih 6 fantastičnih komada domaće proizvodnje želimo u našem prostoru! (фото 11)

Stočić “Trifora” je osmislio dizajner Đorđe Čukanović i sastoji se od 10 identičnih elemenata koji formiraju krug nalik stubu na čijem vrhu je drvena ploča koja se može skidati. Đorđe je inspiraciju pronašao u elementima tradicionalne srpske arhitekture kakva se mogla videti u XII i XIII veku, kroz promišljen dizajn postignura je harmonija između estetike i zanatskog umeća koje je bilo potrebno za adekvatnu obradu drveta hrasta.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor