Pretraga

Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana!

Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana!

Tekst: BURO.

Patrick Janelle je u proleće 2018. godine dao otkaz na poziciji stalnog grafičkog dizajnera u časopisu Bon Appétit kako bi se u potpunosti posvetio ostalim životnim strastima. Od suosnivanja društva Spring Street Social Society i The Liquor Cabinet do zvanja profesionalnog instagramera, Patrick je proveo poslednjih nekoliko godina pažljivo dokumentujući gde ide, šta radi i koga na svom putu sreće. Ipak, pozornicu njegovog feeda ukrao je stan u kom živi.

Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana! (фото 1)
Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana! (фото 2)

Patrick je oduvek sanjao da živi u potkrovlju u centru Menhetna, pa iako sebi nije mogao da priušti da kupi stan za kojim je žudeo, uspeo je da ostvari svoje želje. Svoju potragu fokusirao je na stanove za iznajmljivanje koji bi mu omogućili renoviranje i pronašao je upravo ono za čim je tragao - prostrani trosoban stan u zgradi fabrike iz ranog 20. veka

Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana! (фото 3)
Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana! (фото 4)
Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana! (фото 5)

Visoki plafoni, masivni prozori i podovi od tvrdog drveta poslužili su kao idealna osnova za dalje manevrisanje prostorom. Kada je Patrick trebalo da izabere estetiku u koju će obući svoj novi stan, odlučio je da konsultuje The Brooklyn Home kompaniju što se pokazalo kao pravi izbor. Lyndsay Caleo i Holly Waterfield predložile su Patricku da sledi svoje instinkte u kanalisanju raznovrsne mešavine uticaja, a on ih je bespogovorno poslušao.

Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana! (фото 6)
Ovo potkrovlje u srcu Menhetna je sve što želimo od stana! (фото 7)

Pomešao je elemente potkrovlja iz SoHo-a, pariskog pied-à-terre-a i rustične seoske kuće kako bi došao do svog jedinstvenog potpisa u enterijeru. Da bi postigao atmosferu kakvoj je težio, odlučio se za neutralnu paletu boja prožetu crnim akcentima. Dnevna soba je cela u mlečnim tonovima, trpezarija usidrena starinskim stolom, stolicama Marsel Breuer Cesca i dramatičnim svećnjacim. Umesto stočića za kafu, Patick je ugradio niz malih bočnih stolića. Kranji rezultat? Apsolutna perfekcija! Detalji u printovima, ogledalima, mešavini materijala a bome i pozamašnoj kolekciji pića sa police iz dnevne sobe doprinose osećaju da je reč o svojevrsnom concept store-u. I da, u njemu bismo rado živeli.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor