Pretraga

Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem

Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem

Tekst: BURO.


Hem na švedskom znači dom, a za osnivača istoimenog brenda Petrus Palméra dom je do skora bila renovirana kovačka radionica od 90 kvadrata u srcu Stokholma. Renoviranje su 2015. godine vodile arhitekte Björn Förstberg i Mikael Ling i oni su se odlučili za minimalističko uređenje gde priču „nose“ uglačan pod betona, kuhinjiski elementi u bor zelenoj boji i svetlo drvo sa vidljivim godovima.

Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem (фото 1)
Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem (фото 2)
Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem (фото 3)

Sam enterijer je kombinacija Hem komada i vintage nameštaja, ali i komada koje su dizajnirali poznati dizajneri, kao što su modularne lampe sa Luca Nichetto potpisom i kožna fotelja nemačkog studija DING3000. Takođe tu su i brojne biljke koje su bitan element – zbog svega toga ovaj prostor iako u osnovi veoma minimalan i dalje ima toplinu i dalje izgleda kao dom, a ne kao neka vrsta izložbene galerije.

Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem (фото 4)

Veliki prozori omogućavaju dosta svetla, a visina plafona od neverovatnih 5.2 metra pružila su dosta mogućnosti za igru sa uređenjem. Prizemlje je uređeno kao celina koja je namenjena za druženje i dnevni boravak. Mezanin nivo je mudro iskorišćen za policu sa knjigama izrađenu po meri, arhitekte se čak uspele da u ćošak ubace i mali radni deo. Stepenice koje spajaju nivoe su betonske, a na drugom spratu pod je od svetlih drvenih daski gde se nadomak kupatila nalazi jedan od najtraženijih Hem artikala stoličica isprskana bojom dizajnera Max Lamba.

Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem (фото 5)
Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem (фото 6)
Pogledajte kako izgleda dom Petrusa Palméra, osnivača brenda nameštaja Hem (фото 7)

Ukoliko imate nešto preko milion evra možete postati ponosni vlasnik ovog prepeog prostora, jer se Petrusov dom trenutno prodaje preko agencije Per Jansson. Pored stana, tu je i nekoliko kvadrata unutrašnjeg dvorišta koji pripadaju građevini gde je smeštena garnitura sa suncobranom pored koje je veliko drvo jabuke. Javite nam da li neka banka odobrava zajam na osnovu maštarija?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar