Pretraga

Potrebna vam je inspiracija za renoviranje kupatila? Upravo ste je pronašli!

Potrebna vam je inspiracija za renoviranje kupatila? Upravo ste je pronašli!

Tekst: BURO.

Renoviranje kupatila je onaj zadatak koji nikoga baš ne veseli, jer podrazumeva opsežne radove, značajne troškove i celu logistiku kako organizovati sebe i porodicu dok traju radovi... Ipak, nagrada kada se sve napokon završi jeste mesto za uživanje koje uz malo pažnje možete pretvoriti u svoj mali spa. Pre započinjanja "projekta kupatilo" ključno je da sve isplanirate, od pozicija elemenata, do tačnih mera (setite se da uračunate i debljinu pločica kad planirate) i zaista nekada je teško odlučiti se za stil uređenja jer ćete sa njim zaglaviti na nekoliko godina (a verovatno celu deceniju). Trendi enterijeri su super ako možete sebe da zamislite u takvom ambijentu i kada ceo hajp prođe. Mermer, terrazzo i cementne pločice su odličan izbor ako osećate radost svaki put kada pogledate nešto od navedenog. Ukoliko se osećate hrabrije i želite da stvari dodatno razmrdate, danas imamo originalan predlog za vas – mozaik!

Potrebna vam je inspiracija za renoviranje kupatila? Upravo ste je pronašli! (фото 1)

Mozaik pločice su bile popularne pre par decenija, a u novoj izvedbi pokazala ih je dizajnerka Dina Bandman u okviru manifestacije San Francisco Decorator Showcase, koja se održala 43. put, ali ovog puta samo virtuelno. Više od 20 dizajnera imalo je zadatak da uredi po jednu prostoriju kuće koja potiče iz 1926. godine od  600 kvadrata i 27 soba i pomoćnih prostorija. Dini je pripalo uređenje gostinjskog kupatila, sa brifom da bi trebalo da dizajnira kupatilo koje će koristiti deca i ona je odlučila da se tu ozbiljno zabavi! Svoj projekat nazvala je „No Drama Llama“, a najupadljivi momenat je mozaik koji je izrađen od ručno razbijanog poludragog kamenja  lapis lazuli, citrin, rubin i peridot. Komadići su spojeni u motive raznobojnih životinja kao što su lisice i lame. Ipak, ne morate završiti primenjene umetnosti da biste imali takvu šaru i na svojim zidovima, radi se o pločicama New Ravenna koje su deo Kiddo kolekcije koju je osmisila dizajnerka i umetnica Cean Irminger.

Potrebna vam je inspiracija za renoviranje kupatila? Upravo ste je pronašli! (фото 2)

Kako se radi o tako posebnom zidu, i kupatilski nameštaj je morao da prati temu tako da je Dina odabrala crveni lakirani ormarić sa ukrasima od bambusa koji je pronašla u Collected Eclectic Home radnji koja se bavi prodajom zanimljivih vintage komada. Kao kontrast svi ostali zidovi prekriveni su običnim belim pločicama nalik onima na metro stanicama širom sveta, kako bi dodatno razmrdala stvari iskoristila je crvenu borduru koja se ponavlja svuda: od tuš kabine i zidova, preko tekstilne rolentne, sve do peškira sa monogramom. Zbog tako smele grafičke igre pločice na podu su sitne, neupadljive i sive, dok je plafon okrečen u vrlo nežnu nijansu ružičaste.

Potrebna vam je inspiracija za renoviranje kupatila? Upravo ste je pronašli! (фото 3)

Uz sjajnu slavinu, sada moderno ogledalo sa valovitim ramom, ovo kupatilo pre ima vajb kul dnevnog boravka i to je zapravo super tema za razmišljanje. Neka vam posluži kao inspiracija da sebi osmislite kupatilo koje poziva na opuštanje i uživanje i to bez granica kada je izbor boja i motiva u pitanju. Sve je dozvoljeno, dokle god se vama dopada.

Potrebna vam je inspiracija za renoviranje kupatila? Upravo ste je pronašli! (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor