Pretraga

Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao

Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao

Tekst: BURO.

Ako bi nedelja iznenada dobila svoj fizički oblik, verovatno bi izgledala nekako poput ovog enterijera. Kul, opušteno, nonšalantno. Udobnost kao prioritet. Svetlo i mekano, sunce koje lenjo igra po zidovima, ploče i časopisi gde god pogled dopire. Lako je zamisliti vikend dokolicu na ovom mestu i zapravo to nas je inspirisalo da razmislimo o prolećnoj reorganizaciji doma. On bi trebalo da bude naše utočište i mesto koje poziva na odmor i opuštanje i ovo potkrovlje nas je podsetilo na tu bitnu lekciju.

Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 1)
Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 2)

Radi se o dupleksu u kome živi tročlana porodica, a vlasnik dizajner i fotograf je samostalno osmislio i uredio prostor vodeći se trendovima u urbanoj arhitekturi. Sama zgrada potiče iz 1922. godine, a stan na vrhu je kompletno renoviran. Paleta koja dominira je vrlo precizna i to su mahom bež tonovi, sa ponekim detaljem u jakoj boji. Toplo, svedeno i sa mrvom upliva japandi stila, ovaj prostor na najbolji način pokazuje koliko minimalizam ukombinovan sa bogatim teksturama može dobro da izgleda.

Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 3)
Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 4)
Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 5)

Oblikovanje ovog enterijera trajalo je 2-3 godine, a taj proces i dalje traje u manjem obimu, što možete pratiti na Instagram profilu @mr.roofpot. Ono što prvo upada u oči jesu fantastične spiralne crne stepenice koje čine da stan odiše vajbom kreativnog studija, a ta tema se provlači kroz ceo prostor koji je mahom bez pregradnih zidova. Kada su u pitanju konkretni komadi radi se o vanvremenskom nameštaju koji je prošao test vremena i s pravom se smatra suvom klasikom dizajna. Tu su. Ligne Roset „Togo“ sofe u toploj oranž nijansi, Vitra papirne lampe i lusteri, USM Modularne police, Artemide lampe, Menu Space mermerni stočić, Herman Miller stolice...

Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 6)
Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 7)
Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 8)

Kako je stan okupan dnevnim svetlom, neki elementi su namerno tamnijih boja, kao što je brižljivo dizajnirana kuhinja u boji tamnog hrasta, koja je odvojena kuhinjskim ostrvom koje istovremeno služi i kao polica. Ovde je svaki kvadrat domišljato iskorišćen, pa je tako u kosini radna soba koja je dovoljno velika samo za jedan sto, stolicu i Karup Design podne jastuke. Već na sam pogled stan odiše mirom i deluje kao da je svaki detalj morao da prođe ozbiljan test kako bi se uselio u ovaj porodični dom. Ostavljamo vas da proučavate dizajn principe, taman pred prolećno renoviranje. Neka igre počnu!

Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 9)
Pronašli smo potkrovlje čiji enterijer nas je očarao (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor