Pretraga

Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini

Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini

Tekst: BURO.

Svi ljubitelji snega i zimskih radosti imali su sreće, jer uprkos limitiranom broju destinacija na koje možemo da putujemo, ipak imamo šansu da dođemo do nekoliko zaista sjajnih ski centara gde je uživanje u skijanju zagarantovano. Blistavo beli snežni pokrivač, sunčani dani na vrhu planine, svež vazduh, adrenalinske vožnje i zasluženi odmor posle celog dana na stazama. Taj sećaj slobode je nezameljiv! Jahorina je visoko na listi planina koja ima odlične staze, ali i zabavan sadržaj i pošto siđete sa skija, ili borda. A kao bonus tu je i činjenica da građanima Srbije nije portebno uverenje o negativnom PCR testu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Zato vam danas predstavljamo mesto koje predstavlja svojevrsan miks restorana, kafića i kluba i to sve tik do staze. Freeze Ski Bar nalazi se na stazi Ogorjelica, iznad ski lifta i sa radom je počeo prošle sezone.

Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini (фото 1)
Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini (фото 2)
Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini (фото 3)

Inspirisan je barovima u evropskim skijalištima, ali sa lokalnim twist-om. Enterijer je uređen u savremenom planinskom stilu, gde dominira svetlo drvo sa šankom koji je izrađen od drvenih kockica, dok je zid od cigle poslužio kao idealno „platno“ za mural u jarkim bojama. Zid sa prednje strane je kompletno u staklu, kako bi gosti imali direktan pogled na stazu.

Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini (фото 4)

Ideja je da skijaši tu naprave pauzu od spuštanja niz padine, tako da je prostor ispunjen barskim stolicama i visokim stolovima. Gostima je na raspolaganju jelovnik koji je baziran na dobro poznatoj kuhinji, u sklopu Freeze Ski Bara postoji leskovački gril, tako da se mogu počastiti oprobanim specijalitetima kao što su leskovačka mućkalica, gurmanska pljeskavica u lepinji, gravče na tavče... Oni koji nisu raspoloženi za ozbiljne zalogaje, mogu posetiti BP Diskont pekaru koja nudi izbor slatkih i slanih kroasana, ali i picu i palačinke. Sve znate, na planini se kalorije nit’ gledaju, nit’ broje. Zbog velikog trošenja energije tokom dana na snegu pravo je uživanje svratiti na ukusnu hranu u toplom baru iz koga pogled panoramski puca na planinu.

Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini (фото 5)
Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini (фото 6)

A kad smo kod pogleda, Freeze poseduje ogromnu terasu koja je kao stvorena za sunčane dane. Na terasi iznad ski lifta, gosti su nadomak prirode, ali mogu uživati u celokupnoj ponudi ski bara. Na terasi se organizuju svakodnevne žurke uz gostovanja DJ-eva čiji house i techno setovi pokreću na opuštanje i prepuštanje trenutku. Ukoliko ove sezone planirate da zimujete na Jahorini ovo je mesto koje ne biste smeli da propustite.

Pronašli smo super mesto za Après-Ski užitak na Jahorini (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor