Pretraga

Pronašli smo vaš novi tepih

Pronašli smo vaš novi tepih

(jesmo stvarno)

Tekst: Jelena Karakaš

Tepih ne spada u one glamurozne kupovine, to nije raskošna vaza koja ima centralnu poziciju u dnevnoj sobi, niti dizajnirana lampa na koju ste potrošili dve plate, čak ni neudobna stolica koja izgleda tako, tako dobro. Potpuno nezasluženo! Koliko znači dobar izbor tepiha za enterijer uverili su se svi oni koji su u tome pogrešili (ako ćemo iskreno, svi imamo tu stavku u CV-ju). Ukoliko vam je nameštaj toplijih tonova, tepih hladnog podtona će zauvek štrčati makar bio u neutralnoj nijansi. Prejak print mogu da istrpe samo određeni stilovi uređenja, a da sad ne počinjem priču o (ne)uklapanju boja.

Budite iskreni sa sobom, ukoliko je tepih ono što ne štima u vašem stanu vreme je da ga zamenite. Srećom, dizajneri podnih obloga su se u poslednjih nekoliko godina ozbiljno razigrali i sada zaista možete pronaći tepih kao stvoren za vašu dnevnu sobu. Kako bismo vam olakšali potragu izdvojili smo one zaista najlepše. Samo izvolite.

U DVE BOJE

Dve boje su bolje od jedne, zar ne? Ovo je idealan izbor za sve one koji zapravo žele običan, jednobojan tepih, ali bi i isprobali nešto trendi. Bez puno lutanja, odlučite se za dve boje, neka se boja koja je osnovna na tepihu uklapa sa ostatkom uređenja, a neka manji deo u drugoj boji bude taj pop of color koji će sve začiniti.

SA GRAFIČKIM PRINTOM

Jednostavno uređeni prostori trpe vrlo smele dizajn igre. Ukoliko vam je, na primer, dnevna soba ispunjena komadima nameštaja u beloj, crnoj i sivoj boji dozvolite sebi i malo ekstravagancije. Jak, grafički print je odvažan izbor, ali ko ne riskira, taj ne profitira.

KAO SLIKARSKO PLATNO

Umetničke duše će u potpunosti razumeti novi trend u svetu tepiha, naime oni izgledaju bolje od mnogih slika na platnu! „Potezi četkom“ su izvedeni neverovatnom preciznošću u tkanju, a finalne kompozicije su toliko lepe da će vam biti žao što ne možete sa plafona da gledate svoj art piece na podu.

PRIRODNO & JEDNOSTAVNO

Svi vi koji minimalizam nosite kao srednje ime obradovaće vest da skoro svi proizvođači tepiha u aktuelnim kolekcijama imaju i tepihe u krem nijasama koji će se zaista svuda uklopiti. Kao bonus poen tu je činjenica da su većinom izrađeni od prirodnih materijala, pa će tako dodatno utopliti prostoriju u kojoj su.

APSTRAKTNO

Fantastična igra boja i oblika nas opčinjava i inače, a kad se sve to nađe na tepihu velikih dimenzija ne možemo, a da ne uzdahnemo. Dizajneri su nas obradovali kombinacijama koje obuhvataju baš sve: od nepravilnih šara, do geometrijskih oblika i baš sve između. Sve i želimo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor