Pretraga

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu!

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu!

Tekst: BURO.

Skrolujete niz Instagram i imate snažnu želju da se momentalno uselite u neki od perfektno uređenih prostora? Opustite se, niste jedini! I nama nekada dođe da uđemo čaroban u svet dizajn instagramerki i životarimo u brižljivo opremljenim stanovima gde je svaki ćošak u svakom trenutku spreman za slikanje.

A šta ako vam kažemo da se zapravo možete useliti u domove poznatih skandinavskih blogerki?

Pronašli smo dva sjajna stana koji su ponuđeni na prodaju, a ako vam kadrovi deluju poznato to je zato jer ste ih verovatno već i sami lajkali! To nije loš koncept, talentovane devojke uredile su stanove do perikfekcije, novi vlasnici će morati samo da promene privezak na ključevima, sve ostalo je već skockano.

THE STYLE FILES

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 1)

Lifestyle blogerka Danielle de Lange vodi blog The Style Files još od 2006. godine, i pripada prvom talasu blogerki koje su rano uvidele potencijal interneta i društvenih mreža. Danielle živi sa mužem i sinom u idiličnoj kući udaljenoj oko petnaestak minuta od Amsterdama. Kuća je sagrađena početkom XX veka, a ona ju je restaurirala u modernom stilu.

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 2)
Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 3)

U enterijeru dominiraju neutralni tonovi, prirodni materijali i jednostavni oblici. Danielle se kroz detalje igrala sa etno stilom koji je prisutan na predmetima kao što su tepisi, jastuci i vaze. Orginalna kuća je u potpunosti sačuvana, jedino je dodat trem (koji se greje) kako bi porodica tokom čitave godine mogla da uživa u bašti u kojoj raste cveće, voće i začinsko bilje.

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 4)

Omiljeni momenat: u spavaćoj sobi postoje tri velika prozora (od kojih su dva krovna), a osim velikog kreveta i jedne fotelje u sobi praktično nema ničega. Idealno mesto za istinski odmor.

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 5)

 

STYLIZMO

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 6)

Svi istinski lljubitelji skandinavskog stila upoznati su sa radom Nine Holst, autorkom popularnog bloga Stylizmo koji je pre svega okrenut minimalističkom, skandi stilu. Pored enterijera koje predstavlja, često kači i slike svog doma koji se nalazi u norveškom gradu Dramen.

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 7)
Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 8)

Radi se o prostranom stanu koji je uređen u kombinaciji nameštaja iz Ikee uz dizajnerske komade u beloj i sivoj boji. Drveni plafon prostoru daje neophodu toplotu. Iako je svaki detalj u enterijeru besprekorno uklopljen, najbolja strana ovog stana jeste zid u staklu koji pruža fantastičan pogled. Zahvaljujući tome eksterijer je postao sastavni deo enterijera i atmosfera se menja kako odmiče dan i pada noć.

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 9)

Omiljeni momenat: uh, ovde je bila napeta borba! Koplja su se lomila između ćoška kraj prozora gde je smeštena Arne Jacobsen Egg Chair fotelja uz stočić, dovoljan tek za šoljicu kafe i časopis, i ogromne sobe u potkrovlju gde je smeštena radna soba i studio u apsolutno minimalističkom maniru uz samo nekoliko nijansi iz iste palete. Možemo lako da zamislimo koliko život na ovom mestu može da bude dobar.

Sada možete kupiti stanove koji su se proslavili na Instagramu! (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor