Pretraga

Uz Clustercore trikove do enterijera koji liče na filmske setove

Uz Clustercore trikove do enterijera koji liče na filmske setove

Tekst: BURO.

Stan Carrie Bradshaw ili Monice iz kultne serije "Friends", pa kao trešnja na vrhu torte enterijer kuće iz filma "Holiday" - svi imamo svoj obožavani naslov i omiljenu sobu iz serije ili filma. Brzim premotavanjem vremena u doba Instagrama, sada postoji i gomila videa koji nas savetuju kako da prepišemo izgled tih enterijera. Hvatajte beleške!

Clustercore je najvredili trend u dizajnu enterijera na TikToku, a inspirisan je upravo estetski nadahnjujućim kućama i stanovima iz naših omiljenih filmova i serija. Oni su u pojedinim ostvarenjima gotovo dobili zasebnu ulogu, neke scenarije nam je teško da zamislimo bez tog dodatnog karaktera. Pa iako verovatno nećete izdvojiti ceo kućni budžet da rekreirate omiljene imaginarne enterijere, svakako možete prepisati neke trikove tako da i vaš dom zaliči na filmski set.

Ovaj trend postao je viralan nakon što je kreatorka @acnugs podelila svoj hack. Kako ona navodi, sve je u detaljima, a trik je organizovati ih tako da oni privlače pažnju jer personifikuju nas same. Clustercore se suštinski svodi na organizovani haos koji govori jezikom naše ličnosti. Prateći njene savete, dolazimo do toga da je ideja napraviti enterijer koji je svojstven samo nama, do tada neviđen i autentičan. Na taj način, igramo ulogu u svom filmu, sa referencama na velike, ali bez copy - paste mehanizma.

@acnugs Clustering 101 😌 #fyp #nyc #nycapartment #greenscreen #interiordesign #homedecor #apartmentdecor #apartmenttour #maximilism #pinterest #pinterestaesthetic #pinterestinspo #decortips4you #decortips #decorating #style ♬ Choking on Flowers - Fox Academy

Pre svega je potrebno da se pozdravite sa minimalističkom erom, jer Clustercore zahteva razigranost i gomilu sitnica koje treba da govore umesto vas i da služe kao minijaturne materijalizacije vašeg karaktera. Zaboravite na prazne površine i bež boju, a u svoje prostore uselite maksimalizam koji nosi vaš potpis. Dobrodošao je funky dekor, a DIY projekti su neizostavan korak u ovoj vrsti uređenja doma. Izvucite svoje omiljene predmete iz prašnjavih kutija koje ste sakrili pred naletom "čiste" estetike, udomite umetnička dela lokalnih stvaralaca, čak i besmislene detalje koji će oplemeniti vaš prostor i učiniti ga zabavnim. 

@thevictorianoctagon #stitch with @acnugs #clustering #decor #victorianhouse #interiordesign ♬ Choking on Flowers - Fox Academy

Ovaj pravac u dizajnu enterijera popularizovala je generacija Z, a svodi se na ispunjavanje prostora stvarima koje nas čine srećnima. To ne mora da ima smisla drugima, čak ne mora ni da izgleda estetski smisleno. Glavna odrednica je sentimentalnost, a romantizacija životnog prostora je dobrodošla. Ako malo bolje razmislimo, to je upravo ono što su radile i naše omiljene junakinje sa TV ekrana, a njihove domove pamtimo upravo jer su bili ogledalo njihovih eklektičnih karaktera.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor