Pretraga

Solange Knowles živi u stanu koji oslikava njenu genijalnu ličnost

Solange Knowles živi u stanu koji oslikava njenu genijalnu ličnost

Tekst: BURO.

Solange Knowles je oduvek pratila ritam svog unutrašnjeg bića, kroz pisanje, pevanje i umetnost, pa tako i prilikom uređenja ličnog životnog prostora. Potkrovlje u kom živi je oaza mira naspram holivduskog haosa koje se odvija ispred njenih ulaznih vrata, a ovaj enterijer evoluira zajedno sa vlasnicom i dopada nam se kako ta fuzija izgleda.

Solange Knowles živi u stanu koji oslikava njenu genijalnu ličnost (фото 1)

Enterijer bi se mogao opisati kao pokazna vežba na temu organskog modernizma upotpunjenog afroameričkom umetnošću. Još dok je bila u potrazi za stanom, Solange je bila samohrana majka kojoj je na umu bilo da nađe spokojan prostor u kom će moći da se ukoreni, mesto koje će postati dom u suštinskom smislu te reči. Tako je i bilo, Solange je ovde sa svojim sinom pustila korene, osetivši instant povezanost sa art deco arhitekturom iz 20-ih, originalnim detaljima i obiljem prirodnog svetla. Od skromnih početaka kada stan nije sadržao puno više od dušeka, kreveta za sina i najosnovnijeg nameštaja, tokom godina Solange ga je personalizovala tako da govori njenim umetničkim jezikom. Usled nomadskog načina života, razvila je specifičan odnos prema enterijerima u globalu, to je njen sistem izgradnje sveta koji učvršćuje način na koji želi da živi - kroz arhitekturu, prostore i unutrašnje univerzume. Oduvek su je privlačila mesta sa istorijom u kojima je mogla da oseti tuđi dodir i senzibilitet.

Solange Knowles živi u stanu koji oslikava njenu genijalnu ličnost (фото 2)
Solange Knowles živi u stanu koji oslikava njenu genijalnu ličnost (фото 3)

Upravo iz tog razloga, Solange se u poslednje vreme posvestila razvijanju svojih veština u oblasti dizajna enterijera. Neprikosnovena zvezda njenog stana je sofa koju je upravo ona dizajnirala za svoju kolekciju - Saint Heroin. Smeđa boja otelovljuje ideju života u simbiozi sa zemljom, a od materijala je korišćen somot, u isto vreme izdržljiv i taktilan da na njemu može da se stvara i ponešto i prosipa, a da ipak ima malo luksuza koji tvori onaj feel good osećaj. Tu su još dva predmeta, stakleni sto i lampa, koju je takođe kreirala pevačica kao odraz svog interesovanja za arhitekturu i specifično - piramide. Ostatak nameštaja prati svedenu, ali karakternu dinamiku ovog prostora u zemljanim tonovima.

Solange Knowles živi u stanu koji oslikava njenu genijalnu ličnost (фото 4)

Ipak, pored statement komada nameštaja pažnju kradu umetnički artefakti koji se nalaze u svakom ćošku ovog stana, od slika do skulptura. Ljubav prema crnačkoj umetnosti Solange je nasledila od svoje majke, a pored Alison Saar u njenom stanu smenjuju se radovi Roberta Pruitta i fotografije Elliotta Jeroma Browna. Ali iznad fizičkog i materijalnog, Solange se prema predmetima u svom domu oseća privučeno na duhovni način, ona na njih gleda kao na stvari koje bi ostavila na sopstvenim ličnim oltarima. Nema sumnje da su njen umetnički rad i životni prostor u simbiozi koja u estetskom smislu izgleda nadahnjujuće.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor