Pretraga

Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove

Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove

Tekst: BURO.

Svet mlade dizajnerke iz Bruklina Sophie Collé je kombinacija pastelnih boja, neobičnih oblika i fludnih formi. Kod nje je sve razigrano, neobično, optimistično i veselo. Realno, to je svet u kome bismo svi voleli da se nađemo. A dobra vest je da je to i moguće budući da Sophie dizajnira nameštaj u malim serijama koji može postati deo svačijeg doma. Ona svoju kreativnu viziju ostvaruje kroz komade kao što su maleni stolovi, otkačeni čiviluci, čudne police i drveni ukrasi.

Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove (фото 1)
Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove (фото 2)

Recimo to ovako, danas bismo rekli da se radi postmodersnističkim komadima koji igraju na liniji Memfis grupe, a pre dvadesetak godina tako su izgledale želje za nameštaj u našoj dečijoj sobi. Nežno roza, pa sa valovitim ivicama? San svake devojčice u nekom trenutku njenog života. Baš tako Sophie i razmišlja, ona sebe predstavlja kao kreatorku ručno izrađenog drvenog Barbie nameštaja.

Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove (фото 3)
Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove (фото 4)

Ono što je interesantno jeste činjenica da je Sophie dok je studirala industrijski dizajn na Virginia Tech univerzitetu bila uplašena od boja i većinu projekata izrađivala je od brezinog drveta i neobrađenog čelika. Promena se dogodila kada je otkrila postmodernizam i shvatila da je, kao i mnogi odrasli, usput zaboravila da se igra. Vratila se na osnove, na boje, geometriju i humor. Prisećajući se detinjstva transformisala je i sebe i svoj rad praktično preko noći. Sada je njena misija da svetu ponudi komade nameštaja koje kada vidite prvo pomislite „uh, ovo je nemoguće uklopiti“, a zatim shvatite da je sve moguće. Što je poruka koju bi trebalo što češće ponavljati!

Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove (фото 5)
Sophie Collé ostvaruje naše zaboravljene dizajn snove (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor