Pretraga

Sređujete terasu? Prepišite trikove iz najboljih svetskih hotela

Sređujete terasu? Prepišite trikove iz najboljih svetskih hotela

Tekst: BURO.

Leto samo što nije, pa ako niste sredili svoju terasu ili dvorište, tu smo da zvonimo na uzbunu. Ukoliko imate volje, ali ne i inspiracije, tu smo i da vam predložimo da iskoristite ideje velikih dizajnera i to baš one koje su koristili u najfinijim hotelima širom Evrope. Philippe Starck i Dorothée Meilichzon su imena sa kojima stvarno nema greške.

Iskoristite prostor do maksimuma

Baš kao Marion Mailaender

Sređujete terasu? Prepišite trikove iz najboljih svetskih hotela (фото 1)

Iznad marsejskih stena izdiže se mali hotel Tuba koji je nekada bio ronilački klub, a danas je posle intervencije dizajnerke Marion Mailaender postao it mesto za sve one koji prate trendove. Hotel poseduje samo pet malih soba (od kojih samo jedna ima terasu), bar i restoran, tako da je dizajnerka dobila zahtevan zadatak da optimizuje prostor i učini sve što može da iskoristi svaki pedalj. Ona se na maleckoj terasi odlučila da projektuje svaki detalj pa se rafinirani komadi nameštaja u milimetar uklapaju u u maleni prostor. Koristila je jednostavne materijale kao što su krečnjak i drvo kako nameštaj ne bi skretao pažnju od spektakularnog pogleda – na otvoreno more.

Kreirajte efekat ogledala

Kao Phillipe Starck

Sređujete terasu? Prepišite trikove iz najboljih svetskih hotela (фото 2)

Hotel Lily of the Valley uredio je dizajn superstar Phillippe Starck, a za ovaj projekat odlučio se da kombinuje organsku arhitekturu i raskošnu vegetaciju. Zgrada hotela inspirisana je neoklasičnim stilom (kolonade, rešetke prekrivne cvećem...), a broji 38 soba i 6 apartmana, koji svi imaju vrlo lepo uređene terase. Dominiraju prirodni materijali pa su tu slamnati abažuri, drvene klupe i hoklice, tepisi od jute... Sve je tu kako bi istakao osećaj prostranstva i boho stil koji se provlači kroz čitav hotel. Šik je jedina reč koja nam pada na pamet.

Usudite se da koristite kovano gvožđe

Kao Festen duo

Sređujete terasu? Prepišite trikove iz najboljih svetskih hotela (фото 3)

Pošto su 2017. godine završili enterijer hotela Les Roches Rouges, tandem Festen je objavio da radi na renoviranju hotela Splendido Mare u Portofinu koji je u vlasništvu Belmond grupe. Njihova ideja je bila da svim gostima ponude svoju ličnu viziju dolce vita života. I zaista je lako prepustiti se sanjarenju na italijanskoj obali uz Aperol. Ako želite originalni italijanski duh odlučite se za nameštaj od kovanog gvožđa, a kao element u boji dodajte udobne jastuke.

Iskoristite boje kako biste kreirali simetriju

Kao Dorothée Meilichzon

Sređujete terasu? Prepišite trikove iz najboljih svetskih hotela (фото 4)

Dorothée je jedno od naših omiljenih imena kada je dizajn hotela u pitanju, prošle godine privela je kraju rad na hotelu Menorca Experimental. U sklopu hotelskog kompleksa postoji 43 sobe i privatne vile, a većina njih je opremljena nameštajem presvučenim kožom koja se dobija od povrća i LRNCE pokrivačima. Što se terasa tiče, one su uređene u tipičnom slow living duhu kakav je svojstven Balearskim ostrvima. Zidovi na terasi su u boji terakote, a roletne su obojene mint-zelenom bojom. Uz sve to, tu je i sto od neobrađenog drveta okružen stolicama od ratana. Lako je prilagoditi ova dizajn rešenja i svom prostoru.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor