Pretraga

Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san

Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san

Tekst: Jelena Karakaš

Elsa Hosk je poznato ime modeling scene i super je popularna na Instagramu zahvaljujući svojim kul modnim kombinacijama, ali u poslednje vreme stiče sve više fanova zbog promišljenih dizajn igara. Karantin nas je „uokvirio“ zidovima stanova u kojim živimo, a baš zbog scena iz njenog doma online svet je poludeo! Radi se o stanu u njujorškom kvartu SoHo, a koji je inspunjen arty i dizajn nameštajem i detaljima.

Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san (фото 1)

Elsa se bavi manekenstvom od svoje 15. godine i oduvek joj je bila želja da bude vlasnik stana u Njujorku. Kada je pronašla ovu nekretninu, bio je to stan u dosta lošem stanju, ali pošto je videla neverovatnu visinu plafona i ogromne prozore koje okružuju gole cigle, zaljubila se u potencijal prostora. Renoviranje je trajalo 2 godine i radove je vodila kompanija Alveary Architecture ali dosta njenih ideja nije bilo moguće sprovesti u delo zbog gradskih propisa jer se radi o istorijskog zgradi. Ipak, kada odgledate njen „Apartment Tour“ koji je šerovala na svom IGTV kanal (video je do sada pogledalo preko pola milona ljudi i trebalo bi da ga ogledate do kraja da vidite šta je tu tako posebno, hint – baš sve) shvatićete da je stvarno bilo vredno truda.

Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san (фото 3)

Kada pogledate komade koji su u stanu, biće vam teško da poverujete da na platnom spisku nije imala i dekoratera, ali ne, sve u stanu je odraz njenog karaktera. To što je uštedela na profesionalnoj pomoći, potrošila je u lovu na vintage nameštaj i u tome je bila više nego uspešna! Sada je, između ostalog, u njenom vlasništvu Ettore Sottsass ogledalo, Mario Bellini sofa i dve Pierre Paulin fotelje. A ako se bolje zagledate, videćete da na zidu u dnevnoj sobi visi original Picasso kog je pazarila na jednoj aukiciji. Tu je i nekoliko komada koji je podsećaju na rodnu Švedsku, kao što je vintage Märta Mås Frätterström tepih.

Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san (фото 4)
Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san (фото 5)

Donji nivo stana koji je kompletno otvoren uredila je tako da postoje male zone koje su posebne i zaokružene: čim se uđe, tu je vrlo udoban kutak sa čupavom stolicom i mekanim tepihom, zatim open space kuhinja, sledeća zona je trpezarija koja je idealna za priređivanje večera i naposletku velika dnevna soba sa dve sofe. Jedna je Mario Bellini "Modular", a nasuprot nje je Bernhardt sofa od buklea koju je manekenka impulsivno kupila pošto ju je videla na Instagramu. Što se tiče rasvete, kako bi osvetilila tako visok prostor odlučila se za predimenzionirane Noguchi papirne lustere. Jedina odvojena prostorija na tom nivou jeste gostinjska soba uz koju je i kupatilo u kombinaciji mermera i nežnoružičaste boje.

Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san (фото 6)
Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san (фото 7)
Stan manekenke Elsae Hosk je pravi vintage san (фото 8)

Na galeriji iznad kuhinje, smeštena je spavaća soba koja je najudobnija prostorija u stanu, a uredila ju je po istom principu kako sklapa dnevne odevne kombinacije: kombinovanjem različitih tekstura, materijala i boja. Iznad kreveta pažnju pleni vintage Murano luster roze boje, kao i mala noćna lampa u obliku pečurke takođe od Murano stakla koja je trenutno na svim listama najpoželjnijih predmeta za kuću. Bez sumnje Elsa je dokazala da ima nepogrešiv talenat za uklapanja nameštaja i detalja u celinu koja je toliko promišljena i privlačna da ne možemo da prestanemo da skrolujemo po njenom profilu u potrazi za inspiracijom. Bravo Elsa!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor