Pretraga

Između organskog i mehaničkog: Zaljubićete se u ove pločice

Između organskog i mehaničkog: Zaljubićete se u ove pločice

Tekst: BURO.

Odavno smo prestali da igramo na sigurno kada je u pitanju dizajn enterijera. Otkačeni dezeni, jarke boje i spajanje nespojivog je mantra koju predano sprovodimo, pokušavajući da utišamo minimalistički glas koji se uporno buni. Novu dozu inspiracije pronašli smo u GdB studiju koji izrađuje glazirane keramičke pločice po meri.

Između organskog i mehaničkog: Zaljubićete se u ove pločice (фото 1)

U pitanju je holandski dizajnerski studio sa sopstvenom proizvodnjom vođen tehnološkim inovacijama i ljubavlju prema dizajnu enterijera. GdB pomeranjem granica pronalazi nove načine proizvodnje koji rezultiraju smelim dizajnom kreiranim sa namenski napravljenim mašinama razvijenim u kompaniji.

Između organskog i mehaničkog: Zaljubićete se u ove pločice (фото 2)
Između organskog i mehaničkog: Zaljubićete se u ove pločice (фото 3)

Budući da nisu pronašli konvencionalnu tehniku koja bi odgovarala njihovim zahtevima, odlučili su da razviju sopstvenu - štampač za glazuru po meri koji omogućava kompjuterski kontrolisano nanošenje tečne glazure direktno na keramičke pločice. Rezultat su pločice koje balansiraju između organskog osećaja ručno izrađenih pločica pomešanog sa mehaničkom preciznošću i izgledaju apsolutno prelepo.

Između organskog i mehaničkog: Zaljubićete se u ove pločice (фото 4)

Najbolje od svega? Prilikom poručivanja možete da birate između dizajna i kombinacije boja iz njihove kolekcije ili da kreirate svoje autentično dizajnersko rešenje koje će GdB potom prepisati na pločice. Mi biramo oba!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor