Pretraga

Super dizajn trikovi koje možete prepisati iz naboljih svetskih hotela

Super dizajn trikovi koje možete prepisati iz naboljih svetskih hotela

Tekst: BURO.

Pri projektovanju i opremanju luksuznih hotela misli se na sve: brižljivo se bira paleta boja koja će opustiti goste, umetnička dela su inovativna i drugačija, proizvodi za higijenu upakovani su u ljupka pakovanja kojima niko ne može da odoli. Ta mesta su dizajnirana za uživanje i kompletno opuštanje, pa hej, zašto ponešto ne prepisati?! Jasno je, nemamo na raspolaganju budžete koje oni imaju, ali dostupne su nam varijacije na temu. Idemo od Kejptauna, do Tokija, zagledamo nove hotele. Popisali smo vam trikove koje biste lako mogli da iskoristite i u svom domu za iskustvo od pet zvezdica.

Možda mi ne možemo do hotela, ali hoteli mogu kod nas.

Super dizajn trikovi koje možete prepisati iz naboljih svetskih hotela (фото 1)


Mini kuhinja Kejptaun je čaroban grad, a hoteli u kojima možete odsesti su zaista odlično uređeni, izuzetak nije ni novi Gorgeous George koji u potpunosti opravdava svoj naziv.

Mali stanovi zaista zahtevaju rastegnutu maštu, jer potrebno je kompaktno upakovati sve što je potrebno za pristojan život u samo nekoliko desetina kvadrata. Pre svega, trebalo bi da razmišljate o navikama i stilu života, kako se najčešće radi u prostorima gde će živeti samo jedna osoba, a raspored u potpunosti može da se personalizuje. Ukoliko se radi o dinamičnoj osobi u dvadesetim, ili tridesetim godinama dobro dizajnirana kuhinja može da postane sastavni deo dnevne sobe, ili još idealnije hodnika. Malo, funkcionalno i taman.


Sad me vidiš, sad me ne vidiš - Monsieur Didot je novi hotel u srcu Atine, za uređenje je bio zadužen lokalni biro, ali je inspiracija Francuskom očigledna. Ovde je spojeno najbolje od oba sveta.

Razmišljate šire i pokušajte da većinu stvari maskirate? Primera radi ovde velika (i predivna) polica u plavoj boji nije samo ukras na zid, već središnji deo služi i kao vrata od kupatila. Znamo! Pomislićete da ste Alisa koja je skrenula ka zečijoj rupi. Plus, polica ima ugrađenu ploču za radni sto, tako da je i tu dodatno iskorišćen prostor.

Super dizajn trikovi koje možete prepisati iz naboljih svetskih hotela (фото 4)


Bonus – Locke je mlad hotelski brend koji je klasična pravila ugostiteljstva bacio kroz prozor. Njihov hotel u Londonu uredio je njujorški studio Grzywinski+Pons i zapravo enterijer pre izgleda kao da ste odseli kod prijatelja, a ne u hotelu.

Skoro svi stilisti će se složiti da je štender u stanu super rešenje. Na jednom mestu možete da okačite svoje ključne komade i osmislite kako ih sve možete nositi. Ali šta kažete na kombinaciju ormana i štendera? Genijalno, zar ne? U nastavku ormana možete postaviti cev koja vam može izigravati štender, dovoljno je da je obojite u boju ormana. Super lako!


Diskrecija – Hotel u Tokiju K5 smešten je u nekadašnjoj zgradi banke, a za preuređenje je bio zadužen studio iz Stokholma Claesson Koivisto Rune. Savršena kombinacija skandi stila i japanske umerenosti!

Japanci su poznati po tome što umeju jednostavno i funkcionalno da iskoriste prostor do kraja, a sve to na veoma odmeren i minimalistički način. Ni ovaj hotel nije izuzetak, oko kreveta se nalaze tie dye zavese (još jedna ideja za DIY projekat jeste farbanje zavesa u ovom stilu, rezultat je fantastičan), pa kada želite da sakrijete spavaći deo, jednostavno ih navučete. Ovaj trik možete upotrebiti gde god vam padne na pamet, da prikrijete orman, kuhinju, veš mašinu...

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor