Pretraga

Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli

Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli

A trebalo bi!

Tekst: BURO.

Ova je priča o porodičnim vrednostima i vrhunskom dizajnu i izradi: kompanija Orior osnovana je pre 40 godina u Severnoj Irskoj, a danas je na njenom čelu sin osnivača Cirian McGuigan. On je postao kreativni direktor 2012. i vrlo brzo je osmislio ambiciozan plan za budućnost, što se ostvaruje, budući da je u poslednjem tromesečju ove godine vest o brendu Orior preplavila sve specijalizovane dizajn medije. Jedna od njegovih prvih odluka bila je da napravi promene u strukturi kompanije i da je praktično podeli na dva dela, jedan deo tima sada je fokusiran na posebne projekte (između ostalog oni su opremali najpoznatiji privatni klub u Londonu Annabel’s), dok je ostatak zadužen za kolekciju nameštaja.

Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli (фото 1)

McGuigan je preselio upravni odbor u Ameriku, otvorivši kancelariju u Bruklinu, a ovog maja otvorili su showroom u Trajbeki. Svoju prvu kolekciju nameštaja, od kada je Cirian preuzeo kompaniju, prikazali su na nedelji dizajna u Njujorku, a skoro svi komadi inspirisani su arhivom samog brenda i originalnim dizajnom njegovog oca Briana.

Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli (фото 2)
Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli (фото 3)

Posetioci njihove radnje u Njujorku mogu na licu mesta videti dvadesetak komada nameštaja, a ono što odlikuje dizajn su elegantni dezeni bogatih boja u kombinaciji sa materijalima koji izazivaju da ih dodirnete. Svaki komad zapravo izgleda kao da je spreman za gala proslavu, tu su: luksuzni pliš, elegantne rese i sofisticirani detalji… Ova kolekcija je veoma ženstvena, a to su dodatno naglasili ženskim imenima kojima su krstili nameštaj: Lia je fotelja sa zakrivljenim širokim naslonom, Livia je klasični tabure, a Mara je ovalni orman sa detaljima od kamena i bronze. Sofa Atlanta je reinterpretacija starog dizajna Briana McGuigana koja sada svoj novi život živi presvučena u Pierre Frey pliš boje safira sa resama čitavom dužinom.

Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli (фото 4)

Iako je dizajn tim smešten u Njujorku sav nameštaj se izrađuje ručno u Irskoj, a na tom zadatku angažovane su iskusne zanatlije od kojih su neki u firmi još od najranijih dana. Ovo su komadi koji imaju sopstveni karakter i mogu od svakog prostora načiniti enterijer koji podseća na one iz editorijala najboljih magazina o dekoru. Deluje da nas tek očekuju dobre stvari iz Orior radionice, držimo ih na oku!

Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli (фото 5)
Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli (фото 6)
Super šik irski brend nameštaja za koji do sada niste čuli (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor