Pretraga

Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak

Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak

Tekst: BURO.

I kada kažemo u boji, zapravo mislimo na valovite pruge. I koliko god to čudno zvučalo izgleda toliko dobro, da već guglujemo farbu i četke. Neočekivano i preterano je lajtmotiv u ovom enterijeru, a ta dizajn odvažnost se pokazala kao pun pogodak! Ovaj stan u Berlinu je otkačen, neobičan i na momente sumanut, a sve to u zbiru čini ga jedinstvenim i šik. Radi se o domu kreativne direktorke Agi Raw, koja je tu živela deset godina, ali je odlučila da zaista personalizuje prostor tokom pandemije i karantina. I zaista se ozbiljno posvetila toj misiji!

Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 1)
Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 2)

Nekada enterijer u bež nijansma, sada je prostor u kome u miru stanuju (baš sve) sve boje i printovi. Agi i njen muž Chris krenuli su od krečenja zidova u pastelne nijanse, a nastavili su sa presvlačenjem sofe u narandžastu. Zapravo, plan je bio da kupe belu presvlaku, ali kako je u radnji jedino bila dostupna ona u jarkoj oranž boji, oni su odlučili da to prihvate i ceo stan prilagode sada upadljivoj sofi. Plot twist? U međuvremenu su sofu presvukli senf žutim plišom, ali Pandorina kutija sa bojama je otvorena.

Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 3)
Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 4)
Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 5)

Kako se radi o malom prostoru (od 54 kvadratna metra) njihova filozofija jeste da ne dodaju novi nameštaj dok ne pronađu kupce za komade kojih žele da se reše. Većinu novih komada Agi je pronašla na eBay-u, ali je uvek raspoložena za dobar DIY projekat. Pa se tako dogodio i plafon u boji, zapravo se radi o samolepljivim tapetama koje je sama instalirala u dnevnoj sobi. Radi se o dizajnu Belarte studija "Curvy", a psihodelični print se neočekivano vrlo dobro uklopio sa komadima koji su već bili tu. Od terrazzo stočića, preko grid tepiha, sve do mermernog stola sve deluje kao jedna skladna i zabavna celina.

Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 6)
Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 7)
Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 8)

Iako kad biste čitali samo opis ovaj stil bi mogao da zvuči čudno, u praksi se radi o slojevitom uklapanju naizgled kontrastnih elemenata. Ovaj miks u praksi može postati totalni promašaj, ili aposlutna pobeda. U ovom slučaju rezultat je besprekoran! Možda će vam trebati malo vremena da sagledate čega tu sve ima, ali sasvim smo sigurni da će vam zaigrati osmeh na usnama. A to je sve što nam je potrebno ovih dana.

Šta kažete na plafon u boji? Ovaj enterijer će vas inspirisati na taj korak (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor