Pretraga

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi

Tekst: BURO.

Najlepši enterijeri su oni kroz koje možete videti deliće karaktera ukućana zahvaljujući detaljima koje su izabrali. Umetnost je kategorija koja će vam najviše reći o vlasniku stana, izbor umetnina je duboko subjektivna stvar, a ukoliko nemate viziju, može biti i pomalo zastrašujuća. Zato se mnogi pre opredeljujuju za fotografije, ili poznate printove. Srećom, postoji još nebrojeno mnogo opcija zahvaljujući kojima možete ispoljiti svoje afinitete.

Macramé

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi (фото 1)

Prostor možete oplemeniti i utopliti pletenim ukrasima koji su inspirisani sedamdesetim godinama. Odlučite se za one ručno izrađene, na taj način možete biti sigurni da ćete na zidu imati nešto jedinstveno.

Rafija

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi (фото 2)

Slike koje odaberete za vaš dom mogu imati i treću dimenziju, teksturu koja sve čini mnogo interesatnijim. Umetnica Élan Byrd stvara baš takva dela, deo je pleten, a deo je od rafije koja slobodno visi na radovima iz edicije „Wall Hangins“. Ovo je sjajan podsetnik da je ključno da umetnine birate po sopstvenom senzibilitetu, bez obzira na tehniku njihovog nastanka.

Moodboard

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi (фото 3)

Najjednostavniji način da presonalizujete prostor jeste svojevrsan moodboard na zidu, a kroz ovu fazu smo prošli svi pre, ili kasnije. I posle godina uklapanja odustali smo u korist „odraslijih“ konecepata. Porgrešno! Jednostavno, nikada ne možemo da prerastemo trasiranje sopstvenog puta razvoja, kroz vizuelnu stimulaciju. Za trenutak se izlogujte sa Pinteresta i složite jednu samo vašu tablu inspiracije.

Biljke

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi (фото 4)

Ram je nešto što nas po definiciji stvari asocira na klasičnu umetničku sliku, ali zapravo može biti iskorišćen na pregršt načina. Recimo da između dva stakla uramite omiljenu presovanu biljku. List na transparentnoj površini u ramu od natur drveta fantastično će se uklopiti u svaki prostor.

Šeširi

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi (фото 5)

Svi ih imamo i uporno gomilamo... A gde zapravo držite šešire? Natrpane u ormanu, ili zatvorene u kutije? Zašto ne biste svoje omiljene modele izložili, jednostavno u zid zakucajte kukice i zakačite šešire koje najviše volite, na taj način će vam uvek biti na oku, a istovremeno će poslužiti kao kul ukras.

Tanjiri

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi (фото 6)

Slično kao šešire i gomilu tanjira iz kuhinjskog kredenca možete upotrebiti kao dekorativne predmete. Uklopite ih po šarama i finišu, razmišljajte i šta će se nalaziti u njihovoj neposrednoj blizini. Ako je to neka komoda, ili polica vodite računa da se boje i dezeni na ostalim ukrasima ponove, kako biste kreirali harmoničnu dizajn celinu.

Tepih

Šta sve možete okačiti na zid, a da nisu printovi (фото 7)

Promenili ste tepih, ali vam se i dalje dopada stari? Pa, možda tepih može da bude i na zidu? Pa, naravno! Ukoliko imate dovoljno prostora i veće dimenzije igraju ulogu, dok će idealno svrsi poslužiti manji ćilimi, ili stazice. Čak, ukoliko vam se neki tepih toliko dopada, a nemate mesta za njega, neka vam u glavi bude ideja da ga upotrebite umesto slike, pa ga izaberite u skladu sa stilom enterijera i bojama koje ste u njemu koristili.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor