Pretraga

Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni

Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni

Tekst: BURO.

Marion Mailaender je francuska dizajnerka o kojoj smo svi oduševljeno pričali tokom prošlog leta kada je otvoren hotel Tuba u Marseju. Njen stil odlikuju opuštenost i nonšalancija koji karakterišu jug Francuske, a francusko izdanje magazina Architectural Digest proglasilo ju je jednom od najtalentovanijih dizajnerki mlađe generacije. Udata je za umetnika Thomasa Mailaendera i oboje gaje specifičan stil inspirisan osamdesetim godinama i vole duh Memphis grupe, Ettorea Sottsassa i Michelea De Lucchija. Recimo da je njen dizajnerski potpis izmedju Mediterana i upadljivih boja i geometrijskih oblika, sa dosta duha i humora. Zaista posebna kombinacija uticaja i ideja čini Marion dizajnerkom čiji rad pomno pratimo i čiji nas svaki novi projekat iznenadi i zabavi. Danas smo izdvojili nama nekoliko omiljenih.

Sacré Night Club

Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 1)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 2)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 3)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 4)

Marion je odgovorna za novi izgled kultnog kluba Sacré u Parizu. To mesto je bilo nezaobilazno tokom dvehiljaditih godina ali je posle tog slavnog vremena klub zatvoren sve dok ga 2019. godine nije preuzela nova uprava. Oni su angažovali Marion i njen tim pa je za samo dva meseca klub je doživeo facelift i otvoren je tokom Nedelje mode, kada je brend Prada ovde napravio ekskluzivnu žurku. U svedenom prostoru dominiraju antičke skulpture, šank prekriven disko ogledalima, a kao kontrateža tome su gole industrijske cevi.

Pigalle Studio

Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 5)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 6)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 7)

Na samo 26 kvadratanih metara Marion je rasporedila sve što je potrebno za život i to u minimalističkom stilu, sa umetničkim detaljima. Bela boja je dominatna, dok ostatak palete čine nežne pastelne nijanse kao što su krem i roze. Kako bi ostavila rasterećen prostor, sve je vrlo svedeno, a sve što je moglo, sakriveno je iza panela i niskih ormarića. Deo poda i polica je prekirven krem itisonom, tako da police mogu postati i mesto za sedenje u slučaju da svrate neočekivani gosti. Kompaknost i funkcionalnost su srednje ime ovog enterijera, ali to se primećuje tek na drugi pogled, jer je prvi utisak koliko je to mesto posebno, ženstveno i drugačije od garsonjera na kakve smo navikli.

Quai Du Port

Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 8)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 9)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 10)

Jednostavnost sa pomakom je opis enterijera ovog restorana u luci u Marseju. Prostor ima vrlo visoke plafone, a zidovi sa prednje strane su kompletno u staklu kako bi gosti uz obrok imali i prelep pogled na more i usidrene brodiće. Stolovi i stolice su beli, a deo stolica je čak od metalne bele mreže kako bi se prostor dodatno oslobodio i kako bi ono što se dešava ispred restorana bilo u glavnoj ulozi. Od detalja, tu su šank od zelenih sjajnih pločica, nekoliko neobičnih stolica u boji lososa sa njenim potpisom i zidne retro lampe od metala prebojenog u zeleno. Savršena mera.

Beautreillis

Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 11)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 12)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 13)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 14)
Četiri inspirativna art projekta dizajnerke Marion Mailaender u koje smo zaljubljeni (фото 15)

U ovom porodičnom stanu u ulici Beautreillis u pariskom kvartu Marej, Marion je uspela da uklopi ono što prepoznajemo kao tipični pariski stil sa neočekivanim art elementima. Pored samih umetničkih dela koja su raspoređena po prostoru, tu su i detalji kao što su šank u terrazzo printu, kupatilo u kombinaciji zelene i crvene boje, kao i neobične niske fotelje koje kradu pažnju u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. Retro je jedna reč koja nam je odmah na pameti kada pogledamo enterijer, ipak istovremeno je Marion postigla da on deluje i savremeno, pa čak i vanvremenski. Dizajn bingo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor