Pretraga

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli!

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli!

Tekst: Jelena Karakaš

Foto: Jelena Karakaš

Zamislite da sklapate svoj idealan stan, lagano posvećeno, bez žurbe… I pažljivo pristupate svakom detalju, od izbora podova, preko kamena savršene šare, pa sve do umetničkih dela i buketa cveća. Tako nekako je tekao proces “sklapanja” The Apartment by KDA koncepta, iza koga stoji biro KDA na čijem čelu je arhitektkinja Ksenija Đorđević.

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 1)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 2)

Ksenija je tokom godina karijere postala prepoznatljiva po svom radu pre svega u ugostiteljskoj industriji, upravo ona stoji iza mnogih omljenih gradskih mesta, ali je bila zadužena i za mnoge luksuzne hotele u regionu. Sada, spojila je svoja znanja, kontakte i ideje kako bi u srcu Beograda stvorila prostor koji reflektuje sve što njen biro može da ponudi. I sudeći po tome kako ovaj stan izgleda, to je zaista puno toga. Radi se o božanstvenoj zgradi na Andrićevom vencu koju je podigao Miloš Savčić. Ksenija i njen tim poštovali su istorijsko nasleđe, a zanimljivim dizajn igrama su prostoru dali dašak zaboravljene elegancije i neophodnu dozu savremenosti.

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 3)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 4)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 5)

U centralnom delu smeštena je prostrana dnevna soba, gde je zadržan originalni kamin kao fokus tačka. Tu su zastupljeni bež, sivi i braon tonovi koji se prepriću kroz različite teksture od mebla, preko mermera, do drveta i španske trske. Trenutno dominira ovalna sofa holandskog brenda Eichholtz, stočići su rezultat saradnje biroa KDA i kompanije Šumadija granit, a moderan luster je model “Nh S3 14” brenda Artemide.

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 6)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 7)

Iz dnevne sobe prolazi se ka prostoriji gde je u glavnoj ulozi veliki Ritmüller klavir koji ima opciju da sam svira, tako da su u KDA apartment-u uvek zastupljeni muzički klasici. Dalje put vodi ka spavaćoj sobi, a novost je da će ovde po prvi put u Srbiji biti dostupni Royal Sleeper madraci, radi se o visokokvalitetnim dušecima koji su zastupljeni u najelitnijim svetskim lancima hotela. Uz glavnu spavaću sobu smešteno je veliko kupatilo, u kome ćete najverovatnije poželeti da se zatvorite i svoj život nastavite tamo. Kupatilo je urađeno u kombinaciji bež, sivog i crnog kamena uz akcente u boji zlata kao što su Gessi ručno rađene baterije.

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 8)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 9)

I kuhinja predstavlja svet za sebe, naime tu je rađen custom made pod u kombinaciji nekoliko vrsta kamena koji tvore grafičku šaru koja retko koga može da ostavi ravnodušnim. Trpezarijski sto i veliko kuhinjsko ostrvo su takođe plod saradnje sa Šumadija granitom. Jednostavno, ovde ćete poželeti da izujete štikle, otvorite bocu rashlađenog vina i prepustite se uživanju u životu. Ali ne odustajte još, kuhinja vodi na veliku terasu koja je okrenuta ka unutrašnjem dvorištu zgrade i nudi fantastičnu prliku za uživanje van buke svakodnevnice. Baštenski nameštaj je jednostavnih linija i ukrašen je jastučićima na pruge, ovde je vrlo lako zaboraviti na kojoj smo geografskoj dužini.

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 10)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 11)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 12)

Ono što će u ovom prostoru oduševiti istinske poznavaoce jesu pažljivo odabrani vintage komadi, kao i umetnine. Tu su komadi koje je posebno za KDA stan pronašla Sara Brajović, odnosno njen Taramis tim. Pažnju krade ogroman Murano luster na samom ulazu, ali i dve velike Cenedeseove Murano vaze. Skupture koje su trenutno izložene jesu radovi Ivana Gračnera i Ane Đorđević (ona je dizajnirala i velike tekstilne lustere u spavaćoj sobi), dok je na zidu dnevne sobe trenutno platno umetnice Une Novosel. Takođe, stan su ukrasile Radmila i Marija iz studija Mušmula, jednostavni aranžmani sezonskog cveća svemu daju novu notu i dodaju živosti u vanvremensku eleganciju enterijera.

U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 13)
U Beogradu je otvoren shoppable apartment, naravno da smo ga već obišli! (фото 14)

Najbolje od svega jeste što je ovde sve na prodaju, a plus tu je KDA tim za sve custom želje. Obiđite ovo čarobno mesto i sebi priuštite jedno sasvim posebno iskustvo. Ono što je zagarantnovano da ćete izaći puni inspiracije i nadahnuća da i svoj dom učinite što lepšim.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor