Pretraga

U ovoj kući bismo lako prevazišli svaku kreativnu blokadu

U ovoj kući bismo lako prevazišli svaku kreativnu blokadu

Tekst: BURO.

Idealno mesto za stvaranje? Neka bude kućica i neka bude raskošna šuma i neka granice između eksterijera i enterijera budu maskimalno zamućene. Tako zvuči kad maštamo, ali u slučaju biroa Harrison Design to je bio brif koji im je jedan pisac zadao. Arhitekte su se bacile na posao i stvorili su savršenu kolibicu za sve kreativce u Virdžiniji.

U ovoj kući bismo lako prevazišli svaku kreativnu blokadu (фото 1)

Ideja je bila ne da se stvori home office, već da cela kuća bude u funkciji radnog prostora, a dodatan zahtev je bio da se ukućani lako konektuju sa prirodom koja ju okružuje. Rezultat je kuća male kvadrature, sa zidovima u kombinaciji drveta i stakla. Staklo kompletno može da se stvori, pa čitava kuća u sekundi može da postane svojevrsna veranda.

U ovoj kući bismo lako prevazišli svaku kreativnu blokadu (фото 2)
U ovoj kući bismo lako prevazišli svaku kreativnu blokadu (фото 3)
U ovoj kući bismo lako prevazišli svaku kreativnu blokadu (фото 4)

Vizija je bila da građevina „utone“ u šumu i da je nijednim svojim delom ne narušava, zbog toga su koristili isključivo prirodne materijale i to ne samo kad su podovi, zidovi i stolarija u pitanju. I sofa je od kože, kao i čuvena Eames fotelja. Police su napravljene od drveta i svaki pedalj je ispunjen knjigama, a polica je zapravo i tajni prolaz. I to ne u Narniju, već su tako sakrili kupatilo.

U ovoj kući bismo lako prevazišli svaku kreativnu blokadu (фото 5)

Zaista se radi o mestu gde je lako razbistriti glavu i posvetiti se umnom radu. Kako se godišnja doba smenjuju, atmosfera u kući se menja i „diše“ u ritmu prirode. Savršeno za dane kad upadnemo u kreativnu blokadu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor