Pretraga

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi!

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi!

Tekst: BURO.

Ako bismo morali da biramo samo jednu reč kako bismo opisali ovaj prostor, sasvim sigurno je da je „otkačeno“ među prvim asocijacijama. Posle toga javljaju se reči kao što su: promišljeno, neobično, veselo, razigrano... U svakom slučaju radi se o enterijeru koji je drugačiji i pleni svojim radosnim karakterom. Radi se o stanu u Bangkoku influenserke Sarin Vongkusolkit.

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 1)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 2)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 3)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 4)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 5)

Ona se tokom 2020. preselila u ovaj stan iz roditeljske kuće i to u trenutku kada je čitav svet ušao u lock down fazu. Kako je počela da se bavi renoviranjem i opremanjem, tako je napravila i promenu u karijeri napusitila je posao u finansijama kako bi osnovala House of Hues online radnju koja nudi kurirani izbor nameštaja i detalja za dom lokalnih i internacionalnih brendova.

Sarin obožava odvažne igre bojama i printovima i inicijalno je inspiraciju za uređenje doma pronašla u svom garderoberu gde se nalaze komadi kao što su cvetna Stine Goya haljina, prugasta Rejina Pyo suknja i Rowen Rose setovi. Njen modni stil je skoro nemoguće definisati, radi se o eklektičnom miksu, ali u pastelnim tonovima. Kada je krenula u misiju dizajniranja stana prijatelji su je upozorili da „smanji doživljaj“ sa bojama. Pošto se uselila kaže kako joj je drago što je ignorisala njihove savete i odlučila se da beskompromisno ide ka onome što joj se dopada. Tu je miks svega: fotelja koja kao da je stvorena za plažu nalazi se pored metalnog štendera i začudo ta kombinacija izgleda dobro.

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 6)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 7)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 8)

Ceo projekat radila je u saradnji sa dizajnerom Charifom Lonom i njegovim timom iz studija Act of Kindness, oni su joj pomogli da sve izvede po meri. Takođe, vodili su računa da se izgleda estetski dobro, ali da ima i jasnu funkciju. Svaka soba u trosobnom stanu ima sopstvenu paletu. Čak i deo koji je uređen u open space konceptu ima tri različite kolorne zone. U dnevnom boravku dominira velika narandžasta Saba Italia sofa, koju „smiruju“ fotelje u boji senfa, zavese u boji patlidžana i tepih na zeleno-bele kvadratiće.

Kuhinja je uređena „najminimalnije“ barem po Sarinim kriterijuma, tu su mint zidovi i Martin Hoontrakul Industrial Design lusteri od bakra koji naglašavaju kuhinjsko ostrvo. Koje je malo remek-delo za sebe, u potpunosti je obloženo reljefnim belim pločicama, koje su ređane u nekoliko smerova kako bi se dodatno naglasila tekstura. Gostinjska soba predstavlja omaž režiseru Wesu Andersonu, tu su lukovi kako bi gosti imali utisak da su u vozu. Vrata od ormara izgledaju kao niz poštanskih ormarića u kobalt plavoj boji (direktna inspiracija je pronađena u filmu „The Grand Budapest Hotel“). Najmanja prostorija u stanu je walk-in orman, koji je nadahnut izgledom Marni prodavnica i radom dizajnerke Indije Mahdavi.

U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 9)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 10)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 11)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 12)
U ovom stanu bi i Wes Anderson poželeo da živi! (фото 13)

Ovaj stan je radosna riznica najrazličitijih uticaja koji su tako dobro uklopljeni. Sarin uživa od kad se preselila, a najčudnije od svega jeste činjenica da od kad je počela da šeruje slike iz svog stana konstantno dobija upite od drugih influensera da li mogu da se slikaju u tom prostoru. I sami bismo voleli da posetimo tu zemlju čuda.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor