Pretraga

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom

Tekst: BURO.

Boje i printovi su super, mnoštvo detalja efikasno može da promeni stil u sekundi, ali ima nečeg očaravajućeg, skoro hipnotišućeg u svedeno uređenom prostoru u kome svaki komad nameštaja diše, u kom dominiraju geometrija i strogost oblika. Ukoliko ste minimalista u srcu, onda sasvim sigurno znate o čemu pričamo: o onim jednostavnim kućama i stanovima u kojim je paleta boja limitirana, a prelamanje svetla o nameštaj je u glavnoj ulozi. Ukoliko umete da pravilno kombinujete, jasno vam je da sa minimumom nekada možete reći toliko toga! U to ime izdvojili smo savršeno dizajnirane predmete koji su dovoljno neobični, inovativni i privlačni da zaslužuju mesto i u vašem domu.

T03 Tool

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom (фото 1)

Stolicu T03 Tool dizajnirao je Rasmus Palmgren za kompaniju Takt. On je ovom projektu pristupio sa dosta pažnje prema izradi što je rezultiralo stolicom snažnog karaktera koja u različitim prostorima može delovati strogo, ali i otkačeno u zavisnosti od uređenja enterijera. Stolicu odlikuju mala masa i visoka funkcionalnost, a tek kada sednete na nju uviđate i koliko je udobna i savršeno izrađena. Iznenadićete se koliko je laka: ova stolica je teška samo 2 kilograma.

Art on Rugs

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom (фото 2)

Ovaj fantastičan tepih u potpunosti opravdava svoj naziv „Art on Rugs“ radi se o saradnji danskog savremenog umetnika Carsten Beck Nielsena i kompanije Nordic Knots. On je pri kreiranju ovog tepiha (koji je dostupan u crnoj i krem boji) bio inspirisan različitim geometrijskim oblicima i matematikom. Njegovu viziju u delo su sprovele zanatlije koje su ručno isplele tepih koristeći vunu visokog kvaliteta. Rezultat saradnje je predivan!

Romb

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom (фото 3)

Pholc je kompanija specijalizovana za izradu rasvete, a u toj misiji redovno sarađuju sa telentovanim dizajnerima čiji rad odlikuju jasnost vizije i originalan izraz. Stona lampa „Rhomb“ je nastala kao rezultat eksperimentisanja sa rebrastim kartonom dizajn dvojca Broberg & Ridderstråle. Lampa je na prvi pogled jednostavna sa dva kvadrata koji se nadovezuju jedan na drugi, ali već na sledeći pogled otkrivaju se detalji i način na koji oni čine romb. Ovo je savršena lampa sa uske prostore kao što su police ili prozorska daska, a deluje vrlo skulpturalno i elegantno bez obzira da li je uključena ili isključena.

Neo QLED 8K

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom (фото 4)

Zahvaljujući pažljivim istraživanjima različitih životnih stilova korisnika, dizajneri su uspeli da uklone sve elemente koji potencijalno mogu da ometaju gledalačko iskustvo na novim Samsung Neo QLED 8K televizorima. Okvir Samsung Neo QLED 8K televizora stanjen je gotovo do nule, zahvaljujući naprednim tehnologijama i dizajnerskim tehnikama ali su uprkos tankom izgledu, performanse ovih televizora i više nego moćne. Uživanje u gledanju dodatno će podržati i opcija SpaceFit, zbog ove inovacije nije bitno gde i kako je TV postavljen jer tehnologija SpaceFit zvuka analizira okruženje u prostoru i automatski kalibriše TV zvuk na optimalne postavke, dovoljno je da uključite TV zvuk će se automatski prilagoditi. Dodatno tu je i Q-simfonija opcija koja pomera, ionako već impresivan Neo QLED zvuk, korak dalje. Zvuk sa Neo QLED-a je, preko Q-simfonije, u harmoniji sa soundbar zvučnikom, a tako naštimovan orkestar pruža savršen doživljaj zvuka. Čitav proces redizajniranja vodio je Samsung dizajnere ka kreiranju novog dodatka – odvojivog Slim One Connect, koji u isto vreme služi kao stalak za televizor i glavno tehnološko čvorište. Radi se o naprednom uređaju koji će izgledati moderno i čak futuristički u vašem dnevnom boravku. Ako tražite najbolje, smatrajte da ste to sada i pronašli.

Circle Display

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom (фото 5)

Aesthek je dizajn studio iz Kelna, nastao je iz potrebe da dizajneri ostvare svoju ideju progresivne elegancije. Predmeti iz njihove kolekcije namenjeni su modernim prostorima, a svaki od njih odlikuje esperimentisanje oblicima, bojama, materijalima ali i načinima proizvodnje. Konkretno, stalak „Circle“ je skulpturalni komad koji je namenjen kao postolje za isticanje na primer knjiga, magazina, ili dekorativnih predmeta. Dva laserski sečena komada čelika su povezana tako da tvore jedinstvenu formu koja otkriva nove detalje i perspektive svaki put kada je gledate iz različitog ugla.

Standing lamp n°1

Ukoliko volite minimalizam uselite ove sjajne komade u svoj dom (фото 6)

Možda prepoznajte ovu lampu sa Instagrama? Radi se o neobičnoj kreaciji vrlo svedenog, retro izgleda. Lampu je osmislio dizajner Muller Van Severen za kompaniju Valerie Objects i od samog svog lansiranja, lampa je postala hit! U ovoj varijaciji ona je podna lampa, koju drže dve nogice postavljene pri dnu. Lampa ima oblik zakrivljeong i stilizovanog slova „s“ i vrlo lako će se uklopiti u svaku prostoriju i dati joj karakter i živost.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor