Pretraga

Uselite ovih 5 dekor komada koji će učiniti da vaš dom deluje bolje

Uselite ovih 5 dekor komada koji će učiniti da vaš dom deluje bolje

Tekst: BURO.

Kada neko izbaci selfie uslikan u ogledalu kod kuće da li prvo gledate modnu kombinaciju ili istražujete dekor predmete u pozadini? Ako ćemo iskreno oba sporta su nam draga i zaista je lako prepustiti se radoznalosti kad skrolujemo niz Instagram. Najbolja inspiracija se krije u onim slučajnim “nenašminkanim” kadrovima kada možemo da zavirimo u domove devojaka koje se tako umešno igraju sa modom da smo mogli i da pretpostavimo da će njihovi domovi izgledati jednako dobro. Pandemija i karatin dala nam je mali uvid u skoro svačiji stan, ili kuću. I ono što možemo da kažemo jeste da smo izvukli neke zaključke neki predmeti i materijali zaista čine da enterijer deluje profinjenije, smislenije i više šik. Kako ne biste morali da pogledate 58.765 slika enterijera (krivi!) sastavili smo mini spisak elemenata koji mogu pomoći da savršeno stilizujete svoj prostor.

Zvono

Zvono je jedan od onih predmeta za koje nam do kraja nije baš jasno čemu služe, ali izgledaju toliko dobro da nas i nije briga. Momentalno asociraju na fine parfimerije, lobije skupih hotela, koncept radnje… Posmarajte ovaj predmet kao mini pozornicu, i ispod njega izložite sve ono što smatrate da bi trebalo da ima istaknutu poziciju na vašoj polici: suvi cvet, figuricu, školjke… Dodajte malo zabave tako što ćete menjati predmete kako se sezone smenjuju.

Noćna lampa

Postoje lampe i lampe, ali one svedenih linija, skulpturalne biće onaj detalj koji krade pažnju. Nek vam Pernille posluži kao inspiracija (njena lampa je Louis Poulsen) i odaberite sličnu lampu i čekajte da ona postane tema razgovora kad god je neko ugleda. Imate sjajan ukus!

Dodir mermera

Ovome ne treba neko posebno pojašnjenje, mermer u enterijeru svemu daje dozu luksuza i elegancije. Ako živite u iznajmljenom stanu na primer, ne možete dodati mermerni zid ili radnu ploču, ali i manji predmeti mogu imati sličan efekat. Mermerna činija postavljena na sred stočića u dnevnoj sobi svemu će dodati novu notu.

Ratan

Ratan, odnosno španska trska doživljava svoj momenat i velike su šanse da ste već nekoliko takvih predmeta već stavili na svoju “must buy” listu. Nemojte da vas odvrati mega popularnost ovog materijala, sa razlogom ga svi želimo, izgleda kul i prefinjeno istovremeno. Savršen miks!

Nežnost pliša

Možda ste pomislili da će pliš napustiti naše domove, ali on se ne da. Pre svega jer je ovaj materijal nežan, taktilan i vizuelno privlačan. Uz to ne mora da košta previše, jasno je da ne možemo da odolimo, a da ne stavimo bar 5 plišanih jastučića na sofu. I nemojte da se trudite da se oduprete, izaberite omiljenu boju i uživajte.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor