Pretraga

Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan

Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan

Tekst: BURO.

Ukoliko ste blogove počeli da pratite pre više od 10 godina ime Lotta Agaton vam je i više nego poznato. Ona je dizajnerka enterijera koja je vrlo brzo postala poznata u online svetu zbog svojih brižljivo osmišljenih stajlinga. Lotta spada u vizionare koji trendove hvataju u samom začetku, pa je tako jedna od prvih dizajnerki koja je „skrenula“ u tamnije nijanse u trenutku kada je ceo svet ludovao za skandinavskim minimalizmom u blistavo beloj boji. Bez sumnje, praćenje šta Lotta radi može vam mnogo reći o smeru u kome se dizajn svet razvija na globalnom planu.

Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 1)
Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 2)
Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 3)

Danas Lotta vodi sopstveni kreativni studio, a bavi se i art direkcijom, kao i konsultovanjem velikih internacinalnih brendova. Ona je pre nekoliko godina prodala svoj stan uređen u sivim tonovima i preselila se u stan koji se nalazi u adaptiranoj fabrici u Stokholmu. Celom dužinom stana prostiru se prozori od poda do plafona u kombinaciji čelika i stakla. Zbog toliko prirodnog svetla Lotta se odlučila da enterijer bude u prirodnim tonovima, dominiraju svetlo drvo i krem nijanse, što predstavlja savršene kulise za predivna umetnička dela koja su raspoređena po stanu.

Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 4)
Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 5)
Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 6)

Uspela je da kreira prostor koji je istovremeno sofisticiran i elegantan, ali i nepretenciozan i rasterećen. Iako sve deluje kao organska kompozicija, radi se o vrlo promišljenom kombinovanju komada nameštaja, rasvete i detalja za kuću. Kombinovala je različite forme i veličine elemenata kako bi postigla vizuelnu dinamiku, bez obzira na svedenost u bojama.

Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 7)
Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 8)
Čuvena švedska dizajnerka Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 9)

Tako da ne čudi da je nastao pravi bum u trenutku kada se ovaj stan pojavio na tržištu nekretinina. Potencijalni kupci ostali su oduševljeni prostornom orijentacijom, ali i custom made rešenjima koje je Lotta osmisila kao što je kuhinja od hrastovine koju je izradila kompanija Tre Sekel, kao i mermerni lavabo koji je uvezen iz Itaije. Da li smo sumnjali da će naći novog vlasnika u roku od odmah? Nijednog trenutka! Ono što sada jedva čekamo jeste da vidimo kako će Lotta urediti svoj sledeći stan, ili kuću. Beležnice su nam spremne.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor