Pretraga

Zadržavamo letnji stav zahvaljujući ovim čarobnim kermičkim kreacijama

Zadržavamo letnji stav zahvaljujući ovim čarobnim kermičkim kreacijama

Tekst: BURO.

Ne predajemo se mi tako lako! Dok istražujemo hotele u kojima želimo da provedemo vikende tokom rane jesenji, na spisak dodajemo i adrese gde se mogu pronaći komadi zahvaljujući kojima će leto trajati zauvek. Na tom našem spisku istaknuto mesto ima keramičarka Christina Iverse.

Zadržavamo letnji stav zahvaljujući ovim čarobnim kermičkim kreacijama (фото 1)
Zadržavamo letnji stav zahvaljujući ovim čarobnim kermičkim kreacijama (фото 2)

Ako ste redovni na Instagramu verovatno ste primetili njene kreacije koje su inspirisane morskim svetom. Njene komade imaju it devojke kao što su Mathilde Gøhler i Pernille Teisbaek, one su zaljubljene u šoljice koje izgledaju kao školjke. I potpuno ih razumemo, teško je ostati ravnodušan kada vidite te delikatne komadiće primenjene umetnosti.

Sve je počelo pre 2 godine kada je Christina skupljala školjke u blizini njene kuće i kada je pomislila da bi nešto slično mogla da dobije kroz igre sa glinom. Svaki komad ručno izrađuje, tako da je svaki jednistven sa svojim malim nepravilnostima, baš poput stvarnog morskog sveta.

Zadržavamo letnji stav zahvaljujući ovim čarobnim kermičkim kreacijama (фото 3)
Zadržavamo letnji stav zahvaljujući ovim čarobnim kermičkim kreacijama (фото 4)
Zadržavamo letnji stav zahvaljujući ovim čarobnim kermičkim kreacijama (фото 5)

Pored šoljica ona izrađuje i tanjiriće, vaze, svećnjake i dekoraciju, a sve momentalno budi asocijaciju na tople dane kraj plaže. Uz to svi komadi su u nekoj nijansi bele što dodatno naglašava njihovu fragilnost i običnu trpezu pretvara u svečanu. Ako vam je omiljeni crtani bio „Mala sirena“ obavezno zavirite u magični podvodni svet Iversove.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor