Pretraga

Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi

Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi

Tekst: BURO.

Godinama volimo zavodljivu estetiku kakvu Negin Mirsalehi prikazuje na svom Instagramu, popularna influenserka sada je i preduzetnica koja vodi beauty brend Gisou. Jednako pažnje koliko je posvetila uklapanju svog feed-a i pokretanju posla posvetila je i uređenju dupleksa u Amsterdamu u kome živi sa svojim suprugom Mauritsom Stibbeom. Stan je smešten na kanalu, u zgradi od crvene cigle u kojoj se nekada nalazila vatrogasna stanica, a novi život prostoru je udahuo Framework studio.

Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 1)
Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 2)
Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 3)

Arhitekte su se odlučile da sve bude u svedenom stilu gde se paleta vrti oko vrlo sličnih belih i krem tonova koji bude asocijaciju na smirenost kako bi se ukućani što lakše diskonektovali od užurbanog grada. Od kuhinje, preko dnevne sobe, pa sve do stepenica i spavaćih soba sve je u vrlo sličnom tonu i stilu, uz izuztak nekoliko mesta gde pažnju pleni upotreba drveta, kao i prepoznatljivi komadi nameštaja kao što je crvena C5 lounge fotelja koju je Klasu Grabe dizajnirao tokom pedesetih godina. Pored nje smeštena je jednostavna stoličica koju je izradio mladi umetnik Rino Claessens.

Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 4)
Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 5)

Formalna trpezarija je vrlo interesantna i tu su spojeni vintage i savremeni komadi. Dominira ogroman sto „Melting Pot“ za čiji dizajn je odgovoran Dirk Vander Kooij, a oko njega su postavljene „Pamplona“ stolice koje je još šezdesetih osmislio Augusto Savini. Na zidu je fotografija Bastiaana Woudta „Skyline Candle Light“ iz njegove neplaske serije, a na komodi do nje je apstraktna skuptura Arnoa de Clercqa, dok se kao dodatni detalj u toj prostoriji nalazi i drvena stilica „S“ u žutoj boji Vernera Pantona iz 1966. godine.

Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 6)
Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 7)

Stan se prostire na dva nivoa, a spavaća soba i glavno kupatitlo su zaklonjeni od pogleda i uređeni su u vrlo minimalnom stilu, gde su odmor i uživanje glavna funkcija. Daska iznad kreveta izrađena je od svetlog drveta, a jedini komad u sobi jeste neobičan noćni stoćić koji je delo Flors Wubben za njujoršku galeriju The Future Perfect. Kupatilo je u sličnom stilu, s tim da je paleta boja koja vlada u donjem nivou tu malo toplija, boje su iste, ali nijanse koje su korišćene imaju mrvicu žute u sebi. I očekivali smo da osnivačica brenda za negu kose ima tako fantastično kupatilo za isprobavanje svih novih proizvoda.

Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 8)
Zavirili smo u penthaus u Amsterdamu mega popularne influenserke Negin Mirsalehi (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor