Pretraga

Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro

Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro

Tekst: BURO.

Peter Munk, vizionar koncepta Porto Montenegra, je kao legat ostavio i svoj apartman u rezidenciji Teuta, a koji je dizajnirao arhitekta Tino Zervudachi. Savršenu poziciju četvorosobnog stana, nadopunjuje glavna terasa od 120 kvadratnih metara koja se direktno otvara prema marini sa pogledom na more i zaliv. Unikatna nekretnina prostire se na 400 kvadratnih metara i strateški ima najbolju poziciju u Portu, beskompromisno čuvajući intimu vlasnika dok se u isto vreme, nalazi se na žili kucavici naselja - među restoranima, buticima i mediteranskim alejama.

Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 1)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 2)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 3)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 4)

 

Tino Zervudachi je za Peterovu letnju rezidenciju nabavio komade nameštaja, materijale i detalje širom sveta kako bi kreirao harmoničnu sinergiju Mediterana, Bliskog Istoka i najudaljenijih destinacija koje su obeležile životni put kanadskog milijardera. Sobe su dizajnirane u paleti mekih boja, a snažan karakter i ličnost vlasnika demonstrirani su kombinacijom prirodnog kamena i drveta. Veliki napori su uloženi u stvaranje prostora prirodnog izgleda sa stilskim obrtima koji ne ostavljaju ravnodušnim poznavaoce istorije umetnosti i dizajna. Ćilimi najfinijeg tkanja komponuju idealnu celinu sa zavesama od prirodnih materijala – lana, svile i kašmira i na taj način, uz udoban nameštaj i mnoštvo jastuka omogućen je utisak mira i svežine.

 

Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 5)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 6)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 7)

 

Peščanu svedenost provociraju koralni motivi i tonovi u dnevnom boravku intenzivirani istočnjačkim motivima koje u nastavku ponovo umiruje mediteranska trpezarija, a koja se takođe otvara se prema glavnoj terasi i garnituri za obedovanje na otvorenom prostoru. Kuhinja od 360 stepeni u ovom stanu predstavlja san svakog profesionalnog kuvara i poziva na spremanje specijaliteta ili jednostavnih i mirisnih kroasana za jutarnje okupljanje i doručak na terasi, koja kao da lebdi nad Jadranskim morem. Sve privatne odaje odišu spokojem i komforom i garantuju udoban i miran san, a kupatila su inspirisana mediteranskom spa estetikom.

 

Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 8)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 9)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 10)
Zavirite u luksuzni stan Peter Munka osnivača marine Porto Montenegro (фото 11)

 

Ovaj stan u Porto Montenegru, koji predstavlja trofej za svakog kolekcionara nekretnina, nalazi su u portfoliu kompanije Sotheby’s Montenegro, crnogorskom predstavništvu globalnog lidera na tržištu luksuznih nekretnina Sotheby’s International Realty. Sotheby's je sinonim za najviše međunarodne standarde izvrsnosti u poslu s nekretninama i svojom globalnom mrežom pokriva tržišta 72 zemlje širom sveta.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor