Pretraga

Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas

Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas

Tekst: BURO.

Alejandra Alonso Rojas je španska modna dizajnerka koja je izgradila ime na kolekcijama koje uklanjaju faktore poput starosti i formalnosti iz stilske jednačine. Rođena je u Madridu, a nakon diplome iz biznisa pohađala je postdiplomske studije na Umetničkom institutu u Čikagu i usavršila svoje veštine kod dizajnera poput Nicholasa K i Ane Sui. Alejandra 2006. pokreće svoj brend, ali ono što upada u oči javnosti nisu samo modne kreacije, već i njen ružičasti dom. Hajdemo na turu.

Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 1)
Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 2)

Dizajnerka je ovaj prostor u koji se uselila početkom leta 2020. videla kao prazno platno i priliku za novi početak, nakon što je deceniju živela u jednosobnom stanu u kojem je i započela svoj posao. U jeku pandemije, uređenje novog doma malo po malo postalo je njena omiljena kreativna vežba, a vidljivo je da su za Alejandru i boje jedna forma terapije. Od početka je znala da želi nešto smelo i drugačije, pa otuda nije angažovala dizajnera enterijera, već stratega boja i čini se da je to bio pun pogodak. Živopisna ružičasta preliva se preko zidova, plafona, lajsni i ormara, a prkose joj samo žute tapete sa šarama u svim bojama koje se nalaze u predsoblju i tvore savršeni balans u celokupnoj atmosferi doma. 

Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 3)
Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 4)
Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 5)

 

Kada je reč o nameštaju, Alejandra je nekim komadima udahnula novu svrhu i vešto ukomponovala nove sa onima koje je već posedovala, poput trpezarijskog stola i zakrivljene sofe koju je tapacirala i dizajnirala ostacima materijala iz prethodne kolekcije. Tapete sa konjima u dečjoj sobi su referenca na kolekciju iz 2019. koju je dizajnerka kreirala kada je bila trudna sa sinom, a primetna je i zavidna umetnička kolekcija koja krasi zidove njenog doma. U ovom prostoru, svaki kutak je doveden do perfekcije i ne znamo za vas, ali mi se uputili po ružičastu farbu.

 

Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 6)
Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 7)
Život između ružičastih zidova: Prošetajte kroz dom Alejandre Alonso Rojas (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor