Baštenske alatke koje će vas naterati da razmišljate o vrtlarstvu

    08.07.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/bastica_cover.jpg

    Candy roze crevo za zalivanje? Mlaznica u leopard šari? Metalik zlatne rukavice za presađivanje i lopatica u kombinaciji zlatne i smaragdno zelene boje? Pa još i romboidna kanta za zalivanje sa elegantnom kružnom ručkom?

    Pa wow!

    Zvuči kao baštenska oprema iz Barbie snova, ali kada budete pogledali i slike, shvatićete da se radi o nečemu mnogo, mnogo prefinjenijem. Novi brend Garden Glory dolazi iz Švedske i nudi isključivo alatke za baštovanstvo koje u njihovoj režiji izgledaju kao Haute Couture kolekcija.

    Osnivačica Linda Brattlöf došla je na ideju o pokretanju takvog brenda kad se preselila u kuću sa dvorištem i tad je shvatila da sve što može da kupi za DIY vrtlarstvo izgleda ili grozno, ili beksrajno dosadno. Sa jedne strane tu su creva za zalivanje uvek u maslinasto zelenoj boji sa vrištavo narandžastim mlaznicama, a sa druge shabby chic alatke retro floralnih motiva čiji proizvođači očigledno smatraju da ako se bavite vrtlarstvom verovatno ste u dubini duše fina starica koja obožava cveće.

    Linda se posle istraživanja tržišta bacila na posao i danas njena kompanija nudi creva u paleti od elegantne sive, preko tamnije varijacije na mint nijansu, sve do ružičaste i tirkizne boje. I tu se nije zaustavila! Mlaznice u srebrnom i zlatnom premazu izgledaju toliko dobro da ćete ih pobrkati sa nakitom. U ponudi su i stilizovani držači za creva u obliku jelenjih rogova u piton i leopard printu, ili u obliku ptičijih kandži. Kao i jastuci nalik školjkama i hranilica za ptice u obliku dijamantskog prstena. Nismo imali ideju da bi nam nešto tako bilo potrebno, ali nekako jeste!

    “Inspiraciju crpim iz modnog sveta”, otkrila je Brattlöfova, “ponekad i sama sebi delujem luckasto, ali ideje mi same naviru. Dok sedim i čitam knjigu jasno mi se ukaže slika saksije koja izgleda jednako dobro kao Chanel torba”. I zaista i sam sajt Garden Glory brenda više izgleda kao advertorijal za Gucci nego nešto što biste očekivali da vidite u magazinu za ljubitelja hortikulture. Tako hrabar iskorak nije prošao nezapaženo, ovi predmeti se sada mogu kupiti u high-end buticima gde ni sami bajeri nisu verovali da potpisuju narudžbine za kantice za zalivanje. Primera radi dostupni su u radnjama kao što je Selfridges u Londonu, KaDeWe u Berlinu i Le Bon Marche u Parizu.

    Možda smo i sami počeli da guglujemo sadnice i već promišljamo novi raspored na našim tersama, ovog puta alatke neće ostati skrivene u ormanu, naprotiv! Ovako dobar dizajn može da služi i kao dekoracija.

    Saznaj više:
    Povezani članci: