Boya & Jana Oršolić: samo nežno prema sebi

15.05.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/boyajana_cover.jpg

Miljenice srpskog interneta, Bojana Brkić i Jana Oršolić pre dve godine su udružile svoje kreativne energije i iz tog spoja nastala je ograničena serija porcelanskih tanjira „Love 4eva“. Kolekcija je brojala 30 različitih dekorativnih tanjira i planula je brzinom svetlosti! Plodovi njihovog rada žive svoj život na zidovima i Instagram feedovima ljubitelja lepih stvari širom planete. 

Na našu radost, ove kreativke ponovo su udružile snage, u sličnoj formi, ali u različitoj režiji. Kolekcija broj dva nosi naslov „Samo nežno prema sebi“ (hvala na podsetniku, upamtićemo) i deo je novog koncepta koji je Jana nedavno lansirala.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/boyajana_1_of_9.jpg

Na Instagram profilu @samonežnopremasebi možete pogledati kako se ovaj projekat razvijao. On je posledica njenog rada na sebi i zaključka da skoro po nekom automatizmu stremimo ka brže/bolje/više sistemu… I baš zato se rodila ta fina, utešna misao, prvo je postojala samo kao digitalni ispis ćirilicom na Instagramu (naše pismo je Jani delovalo bliže, mekše i ubedljivije).https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/boyajana_4_of_9.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/boyajana_5_of_9.jpg

Gomila pozitivnih reakcija pokazala joj je da ova rečenica prosto zahteva svoju fizičku manifestaciju. Prvi korak bili su maleni bedževi, a koliko nam je svima potrebno svakodnevno podsećanje da će stvarno sve biti u redu, dokazuje činjenica da sada više od 1.000 bedževa slobodno šeta svetom. Sledeći korak bile su nalepnice. A onda se, u jednom od razgovora između Bojane i Jane, prirodno rodila ideja da ova misao dobije svoj život i u obliku porcelanskih tanjira.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/boyajana_7_of_9.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/boyajana_8_of_9.jpg

Opet se radi o limitiranoj kolekciji, ovog puta urađeno je 45 dekorativnih tanjira, u nežno-ružičastoj, golubije-sivoj i miš-sivoj boji. Naravno, radi se o ručnoj izradi, a poruka je ispisana tečnim zlatom od 24 karata.

Saznaj više:
Povezani članci: