Pretraga

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad

Tekst: BURO.

Italijanska dizajnerka Cristina Celestino je naš veliki dizajn crush. Svoj brend Attico Design lansirala je 2010. godine, ali pored toga rado sarađuje sa brendovima iz različitih oblasti kao što su Fendi, Sergio Rossi, Tonelli, Gebrüder Thonet Vienna, Fornace Brioni i Luisa Via Roma. Ono što odlikuje njen stil jeste poigravanje sa nadrealizmom i snovitim prikazima, kao i sa šarmom prohujalih vremena. Dok se u saradnja sa brendovima često vodi predmetima iz njihove arhive, za Attico Design insistira na dizajnu baziranom na dijalogu koji vodi sa zanatlijama koji sve predmete izrađuju ručno za nju, u vrlo limitiranim serijama. Cristina je bila posebno nadahnuta ove sezone, budući da je sa 3 različita brenda lansirala posebne kolekcije, koje odlikuje njen nadrealan stil obojen pastelnim nijansama. Ipak, svaka od njih je različita i jednako privlačna. Ako nas pitate, svaki od ovih komada bismo istog momenta uselili u svoje domove.

MAISON MATISSE

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 1)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 2)

Maison Matisse je mladi francuski brend koji je debitovao na sajmu Fiac 2019. godine, tačno 150 godina od rođenja Henrija Matissea. Brend su osnovali praunuci slikara i prvu kolekciju za njih su dizajnirali braća Bouroullec, Jaime Hayon i Alessandro Mendini. Ideja je bila jednostavna, da prepoznatljive boje, forme i joie de vivre velikog umetnika prevedu u dizajn predmete za XXI vek. Ove sezone Cristina Celestino bila je zadužena za kreiranje kolekcije nameštaja i detalja za kuću. Ona se fokusriala na sliku “Unutrašnjost patlidžana” i odatle je preuzela elemente za nameštaj koji je omislila. Tu je paravan (koji je direktno inspirisan paravnom koji je na toj slici Matisse naslikao), tepih (koji odlikuju geometrijske šare), sofa i stolica od kratana, kao i dva niska stočića. Pored toga tu su detalji kao što su jastuci, vaze i keramičke kutije. Sav tekstil koji je korišćen je custom made napravljen i predstavlja direktan omaž slikaru.

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 3)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 4)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 5)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 6)

SABA ITALIA

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 7)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 8)

Cristina je ove godine po prvi put kreirala liniju sofa “Gala” za brend Saba Italia. Odlučila se za mekane, valovite linije, koje prizivaju retro futurizam kakav je vladao tokom sedamdesetih godina dvadesetog veka. Ona je kroz ovaj projekat istražila granice fleksibilnosti i fluidnosti. Skulpturalne sofe mogu se priljubiti jedna uz drugu i na taj način ponuditi udobna mesta za sedenje sa obe strane, što ovaj model čini idealnim za javne prostore, kao što je, na primer, lobi nekog boutique hotela.

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 9)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 10)

THE SOCIALITE FAMILY

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 11)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 12)

Francuski Brend The Socialite Family je ovog marta predstavio novu kolekciju “Paris-Milano” koja je inspirisana baš kako joj ime kaže uticajima ova dva grada. Kolekcija je nastala kao profesionalni dijalog art direktorke iz Pariza Constance Gennari i Cristine Celestino koja je “branila” boje Milana. Radi se o predmetima koji su neophodni u našem svakodnevnom životu, ali koji su kroz njihovu intervenciju dobili svečaniji, više dramatičan izgled. Inspiraciju su pronašle u renesansi. I zaista radi se o predmetima koji nose određeni vintage vajb, ali zahvaljujući jednostavnim formama ravnih linija i dalje pripadaju modernom svetu. Savršena kombinacija.

Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 13)
Dizajnerka Cristina Celestino uradila je kolekcije za 3 poznata brenda i želimo baš svaki komad (фото 14)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor