Enterijeri koji su ekscentrični, hrabri i drugačiji – uskočite u Rock ‘n’ Roll svet Caspera Reindersa

    04.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/rock_cover.jpg

    Casper Reinders je preduzetnik, dizajner enterijera i pasionirani kolekcionar autentičnih dizajn predmeta. Ako ste posetili Amsterdam i obišli krug noćnog života verovatno ste bili na nekom od mesta koje je Casper uredio. Nalazi se na čelu kompanije Tao Horeca Group koja poseduje 11 različitih kafea, barova i restorana u Amsterdamu. Njegov možda najpoznatiji projekat jeste Jimmy Woo, legendarni amsterdamski bar koji je simbol dobrog noćnog života preko 15 godina, a tri nedelje po otvaranju tu su viđeni George Clooney, Brad Pitt i Matt Damon.

     

    Enterijeri sa Reinders potpisom su egzotični, boemski, jedinstveni, ćaknuti i uvek okrenuti hedonizmu. Zapravo od Reindersa se očekuje sve, osim uniformisanosti. Izdavačka kuća Mendo ukoričila je sve restorane, barove i klubove koje je on osmislio od 2000. godine na jedno mesto i ta knjiga predstavlja presek njegovog stvaranja tokom dve decenije.

     

    „Kako bih opisao svoj stil? To je neka vrsta eklektike na koju utiče veliki broj elemenata. Pasionirani sam kolekcionar predmeta iz čitavog sveta. Inspirisan sam uticajima Papua Nove Gvineje, aboridžinskom umetnošću, kineskom i japanskom kulturom i večnim dizajn klasicima. I uvek biram prirodne materijale, bez obzira na trošak koji stoji iza njih. Drugi preduzetnici se ne usuđuju da tako rade, ali mene to ne brine. Moj tim i ja radimo brzo i uvek smo inspirisani osećajem, pre nego procenama budžeta. Radi se o tome da želimo da kreiramo nešto drugačije, posebno i kompletno novo. A ako se svima dopada to što smo uradili, znači da smo obavili loš posao“, objašnjava Reinders.

     

     

    Knjiga nosi naziv „Rock’n’Roll Interiors“ i, iako Casper mrzi taj naziv, on jeste hodajući rokenrol! A sama knjiga je više od coffee table zbrike. To je knjiga osmišljena da iznenadi ljude kombinujući dizajn eterijera i ugostiteljstvo. Radi se o hrabrim odlukama da se stvori nešto novo i drugačije. Za fotografije prostora bili su zaduženi fotografi Kwebena Appiah-Nti, Roel Rujis i Sharon Jane Domping, dok su umetničke intervencije delo Alljan Moehamad. Knjiga obuhvata različite stilove fotografije, od veoma sirovih sika, preko onih u stilu osamdesetih godina, sve do slika u glamuroznom stilu.

    Jednostavno ova knjiga će pokrenuti inspiraciju čak i ako niste toliko zainteresovani za noćnu scenu i klabing, više se tu radi o osećaju, o tome da treba ići za svojim instinktima (često i van biznis plana). Takođe može biti i odlična polazna tačka i za uređivanje sopstvenog doma, budući da Casper nema granice i pravila kad je kombinovanje stilova i detalja u pitanju. I to bismo svi mogli da usvojimo. Rokenrol!

     

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: