Pretraga

Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke

Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke

Tekst: BURO.


U Instagram opisu na nalogu Garance Vallée piše „artist/designer“, a komotno bi mogla da dopiše i slikarka, ilustratorka, dizajnerka nakita, vajarka i arhitektkinja... Vallée je tipična predstavnica slash generacije koja podjednako upsešno pliva kroz sve žanrove i medijume. Završila je École Nationale Supérieure d’Architecture de Paris, a masterirala je arhitekturu i scenografiju. Svoj rad započinje kroz jednostavnu skicu koja često dobije novi život od cementa, gipsa ili drveta, koje boji u neku od nijansi kao što su oker, bež i terakota.

Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 1)
Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 2)

U umetničkim krugovima postala je poznata 2018. godine kada ju je italijanska PR menadžerka Martina Gamboni angažovala da dizajnira instalaciju „Terra“ u prostorijama agencije Strategic Footprints u toku milanskog Design Week-a. Posle toga Garance je radila set dizajn za brendove kao što su Comptoir des Cotonniers i Vivetta.

Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 3)
Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 4)

Poseduje vrlo jasnu estetiku, a za nju može da zahvali roditeljima, jer su nju i brata podigli u opuštenoj atmosferi gde je umetnost bila svakodnevno prisutna. Njen otac Kriki je bivša pank zvezda i bio je bitan deo underground scene u Parizu, a upravo je u njegovom slikarskom atelju Garance počela da crta i kreira raznovrsne objekte. Majka je studirala istoriju umetnosti i naučila je Garance da uvek neguje glad za znanjem iz koje crpi kreativnost.

Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 5)
Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 6)

Njen rad delom je inspirisan Le Corbursier zaostavštinom, a kaže da je knjiga iz 1958. godine „Poezija prostora“ značajno uticala na način na koji danas razmišja. Gaston Bacherald u tom delu se bavi ličnim, emotivnim doživljajem građevina i u realnom životu i u književnosti. Takođe, ističe značaj umetnika Absalona i njegovu kratkotrajnu karijeru.

Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 7)
Garance Vallée je novo lice dizajna enterijera i tek očekujemo najbolje od ove multitalentovane devojke (фото 8)

Prošle godine kreirala je mini kolekciju nakita za brend Juliette Laloë i svi komadi su rasprodati, dok je krajem godine osmislila neobičnu skulpturalnu stolicu koja je iskorišćena kao scenografija za zimsku kampanju parfema Maison Margiela Replica. Bez sumnje, od ove devojke se tek očekuju velike stvari!

Ostavite komentar