Pretraga

Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima

Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima

Tekst: BURO.

 Johanna Ortiz je visoko na listi onih dizajnera koji nas uvek obraduju svojim kreacijama, lako je skliznuti u njen predivan svet ispunjen elegancijom, bojama i krojevima koji su ženstveni i udobni. Aposlutno smo zaljubljeni u njene topove sa karnerima i maksi haljine sa etno motivima, pa tako kad je stigla vest da će svoje delovanje proširiti i na kolekciju za dom znali smo da nas čeka nešto jako, jako dobro! I nije nas razočarala.

Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 1)
Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 2)
Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 3)

Kako sama priznaje, Johannu je pandemija zatekla usred spremanja kolekcije i brige o sinovima, što joj nije ostavljalo dovoljno vremena da se posveti nekom hobiju. Tako da kad je karantin “parkirao” sve, ona je posle dugo vremena dobila dodanto slobodno vreme. Tada je otkrila svoju sklonost ka aranžiranju i dekorisanju doma, a posebno trpeze. Uvidela je kako dobar izbor salveta i čaša može promeniti izgled i atmosferu obroka. Uz dodatak cveća i voća, uspevala je da organizuje porodične večere ispunjene veseljem i optimizmom. Naravno, nije se radilo o nekim formalnim dekoracijama, više su to bile njene stilske igre u kojima je nalazila radost.

Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 4)
Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 5)
Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 6)

Mini kolekciju je lansirala u saradnji sa sajtom Moda Operandi, a ona obuhvata sve od salveta, preko podmetača i stolnjaka, do korpica za hleb, činija i svećnjaka. Ono što je najbolje jeste činjenica da svaki od komada jasno pokazuje ko stoji iza dizajna, radi se o neodoljivim motivima palme, sve sa resama od rafije, ali tu su i motivi iz starih Ortiz modnih kolekcija. Kao rezultat ova kućna kolekcija je tropska, elegantna i zabavna! Na neki način, svi ovi predmeti pozivaju na žurku, druženje i nazdravljanje dobrom životu.

Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 7)
Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 8)
Johanna Ortiz je ovog leta lansirala kolekciju za kuću i ne možemo da prestanemo da razmišljamo o tim komadima (фото 9)

Za izradu kolekcije Johanna je angažovala zanatlije iz Kolumbije. Ručno oslikani tanjiri su izrađeni u gradiću Karmen de Voboral. Drvene ptičice izrađuju se u Puerto Kolumbiji. Staklo je duvano i to u Bogoti.

Ortiz kolekcija zaista poseduje karakter, uostalom kao i sve što ona radi. Sve je originalno, drugačije i nosi jasan dizajnerski potpis. Jednostavno nema šanse da njene slanike pomešate sa radom nekog drugog brenda. Kako je uspela u tome? Kako kaže vodila je računa da svaki od komada bude ono što bi ona sama volela da ima u svom domu. Šta da vam kažemo i mi želimo baš svaki komad!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor