Pretraga

Kul modni brend Mr. Larkin iz Kopenhagena lansirao je kolekciju potpuno uvrnute keramike

Kul modni brend Mr. Larkin iz Kopenhagena lansirao je kolekciju potpuno uvrnute keramike

Tekst: BURO.

Brend Mr. Larkin je dobro poznat pravim modnim znalcima, radi se o brendu koji je prvobitno nastao u San Francisku 2007. godine, a vlasnica Casey Blond je posle selidbe u pretonicu Danske relansirala brend u obliku online shop-a. Ono što je u srži njenog biznisa jeste insistiranje na modnoj održivosti pa je odeća koja nosi Mr. Larkin potpis androgina, veoma kul i pomalo predimenzionirana… Vrlo brzo su stekli svoje fanove pa su u trenutku kada su napravili pop up radnju u kvartu Nørrebro kupci su bili toliko oduševljeni da je radnja momentalno pretvorena u trajnu lokaciju, a trenutno su u potrazi za većim showroom-om.

Kul modni brend Mr. Larkin iz Kopenhagena lansirao je kolekciju potpuno uvrnute keramike (фото 1)
Kul modni brend Mr. Larkin iz Kopenhagena lansirao je kolekciju potpuno uvrnute keramike (фото 2)

Sada su ponovo dospeli u središte pažnje, ovoga puta fokus nije na odeći, već na genijalnim keramičkim kreacijama. Mr. Larkin je svoje snage udružio sa danskom umetnicom Mariom Lenskjold i kao rezultat tu je kolekcija vaza koje su beskompromisno kul! Vaze odlikuju upečatljivi dezeni, svetle boje, i forme koje podsećaju na oblik slona. Nismo ni znali da je to kombinacija naših snova, ali kad vidimo gotove proizvode, definitivno shvatamo da jeste!

Kul modni brend Mr. Larkin iz Kopenhagena lansirao je kolekciju potpuno uvrnute keramike (фото 3)

Casey se slučajno upoznala sa Mariom i godinu dana ju je nagovarala da se upuste u stvaranje posebne kolekcije. Lenskjodova je do sada radila unikatne keramičke predmete, ali je na kraju popustila i kreirala limitiranu kolekciju za koju smo prilično sigurni da će se brzo rasprodati. Inspiraciju za keramiku našla je u tkaninama i printovima koje je brend Mr. Larkin pripremio za proleće/leto 2020. godine. Blondova je objasnila da se za svoju kolekciju garderobe inspirisala halucinogenim biljakama, kao i improvizovanom instrumentalnom muzikom kao što je ona benda Grateful Dead.

Kul modni brend Mr. Larkin iz Kopenhagena lansirao je kolekciju potpuno uvrnute keramike (фото 4)

Ova posebna kolekcija keramike namenjena je onima koji život ne shvataju posebno ozbiljno, jer većina predmeta zapravo i nije funkcionalna. Vaze izgledaju kao vaze, ali su zapravo na vrhu zatvorene. “Ako poznajete Mariu, u tome ćete prepoznati njen specifičan smisao za humor”, pojasnila je Blondova. Ipak, ono što je najbitnije u vezi sa ovom saradnjom jeste da ovi keramički komadi već na prvi pogled izazivaju radost. A to je ono što nam je ovih dana prekopotrebno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor