Pretraga

Oduševljeni smo lampom napravljenom od McDonald's kesa!

Oduševljeni smo lampom napravljenom od McDonald's kesa!

Tekst: BURO.

Šta je još bolje od super izlaska? Mek posle izlaska. To je rutina koja se religiozno poštuje, jer koka kola i pomfrit najslađi su negde oko tri sata posle ponoći, posebno ako se guštaju s nogu ili palube auta u najboljem slučaju. Ali, šta je sa svim tim kesama koje ostaju nakon naših malih, slatkih zadovoljstava?

Oduševljeni smo lampom napravljenom od McDonald's kesa! (фото 1)

Korejski dizajner, Gyuhan Lee, poznat je po svojim maštovitim kreacijama i reinterpretacijama svakodnevnih objekata koje transformiše uz pomoć reciklaže. Ovoga puta pažnju mu je ukralo prepoznatljivo žuto slovo m na smeđem kartonu, dok je sedeo na aerodromu i čekao svoj let, zagledan u McDonald's filijalu.

Oduševljeni smo lampom napravljenom od McDonald's kesa! (фото 2)
Oduševljeni smo lampom napravljenom od McDonald's kesa! (фото 3)

Gyuhan nije časio časa, uputio se na pult i zamolio za gomilu kesa koje je spakovao u prtljag, da bi kada stigne kući od njih napravio lampe. Zrno inspiracije za ovaj DIY projekat niklo je još u periodu pandemije, kada je dizajner počeo da naručuje hranu češće nego inače i počeo da se pita šta bi mogao da uradi sa silnim otpadom koji ostaje nakon dostave. Ali, simbolika je dublja od toga, jer je on upravo korišćenjem ovih kesa želeo da ukaže na sopstvene konzumerističke navike. 

Oduševljeni smo lampom napravljenom od McDonald's kesa! (фото 4)

Dizajn je jednostavan i efikasan, a lampa emituju toplu svetlost zahvaljujući papirnom materijalu. Obožavaoci njegovog rada uveliko hrle za ovim kreacijama, ali dizajner još uvek nije odlučio da li će da ih stavi na prodaju. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor