Pretraga

Legendardna Emanuelle stolica je ponovo obavezni deo svakog kul enterijera

Legendardna Emanuelle stolica je ponovo obavezni deo svakog kul enterijera

Tekst: BURO.

Čuvena paunova, poznatija kao Emanuelle stolica ponovo je nezabolizani deo svakog kul enterijera. Dolazi u različitim formama i bojama, miriše na nostalgiju i priziva leto. A da li znate njenu neobičnu istoriju?

Legendardna Emanuelle stolica je ponovo obavezni deo svakog kul enterijera (фото 1)

Prema jednoj od verzija, stolica je nastala na Tahitiju i služila je kao polinezijski tron, odakle potiče njen egzotičan izgled, a postala je popularna 70-ih i to zbog pojavljivanja u francuskom erotskom filmu "Emmanuelle", što je jasna referenca na njen ustaljeni naziv. Predstavljala je simbol bogatstva, obavezni element fotografskih studija i soba za pušače u domovima imućnih. 

Legendardna Emanuelle stolica je ponovo obavezni deo svakog kul enterijera (фото 2)

Zatim je postala esencijalni deo muzičke scene, kavera albuma i spotova raznoraznih muzičara - od OutKasta do Drakea. Sada je glavna zvezda TikTok-a, kako vintage nameštaj doživljava svoju renesansu, a "Emanuelle" više nije rezervisan samo za poznate.

Legendardna Emanuelle stolica je ponovo obavezni deo svakog kul enterijera (фото 3)

Parkirajte je u omiljeni kutak svog stana, okružite je biljkama i uživajte u igri senki na zidovima - neka "Emanuelle" postane vaše omiljeno mesto za odmor i uživanje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor