Pretraga

Luke Edward Hall je kreirao novu eklektičnu kolekciju tkanina za kuću Rubelli

Luke Edward Hall je kreirao novu eklektičnu kolekciju tkanina za kuću Rubelli

Tekst: BURO.

Zvezda dizajna u usponu, Luke Edward Hall, lansirao novu, sanjivu, eklektičnu capsule kolekciju tkanina za kuću Rubelli, koja nudi tehnička vlakna i teksture visokih performansi, u okviru Nedelje dizajna u Milanu. 

Luke Edward Hall je kreirao novu eklektičnu kolekciju tkanina za kuću Rubelli (фото 1)

Dominantni geometrijski oblici podsećaju na sedamdesete, provlače se nezaobilazne pruge, a tu su i veliki buketi. „Za mene su pruge neophodne u skoro svim sredinama", objašnjava engleski umetnik i dizajner Luke Edward Hall. "Ali zašto se zadovoljiti banalnom verzijom ovog motiva?"

Luke Edward Hall je kreirao novu eklektičnu kolekciju tkanina za kuću Rubelli (фото 2)

Iza svake tkanine koju je kreirao za Rubelli, krije se lična priča. Njegova capsule kolekcija "Return to Arcadia" nudi odraz ukusa umetnika, kako u odabranim temama, tako i u paleti koja se sastoji od pastelnih boja i zemljanih tonova. 

Luke Edward Hall je kreirao novu eklektičnu kolekciju tkanina za kuću Rubelli (фото 3)

Pre skoro 15 godina Luke se preselio u London zbog studija, a danas sarađuje sa dizajnerskim agencijama, aukcijskim kućama i modnim brendovima i ima reputaciju kreatora sa besprekornim ukusom. Kolekcija ističe umetnikovu izuzetnu sposobnost da transformiše arhaične romantične reference u odlučno savremenu estetiku.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor